Zlínský magistrát omezil v době epidemie své služby

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN – Po jednání Krizového štábu ORP Zlín přistoupil zlínský magistrát k preventivním opatřením a omezení a některých svých činností vůči občanům. Server Zlin.cz o tom informoval pracovník magistrátu Lukáš Fabián.

„Až do odvolání se přerušuje agenda takzvaných jubilantů, kdy dobrovolní spolupracovníci zajištují osobní přání občanům města slavicí významné jubileum a předávají jim květiny a dárkové balíčky,“ uvedl Fabián.

Po dobu nouzového stavu se také v místních částech ruší hlášení místního rozhlasu. Vysílat se bude pouze VISO, tedy hlášení výstražná. Komisím místních částí také krizový štáb doporučil, aby přerušily osobní jednání a v době nouzového stavu řešily nejnutnější agendu elektronicky. Provoz kanceláří místních částí má být zachován, pokud úředníci dodrží úřední dobu podle vládního nařízení a dalších preventivních opatření. „V ojedinělých případech, kdy je pracovník považován za rizikovou skupinu, může být kancelář uzavřena, o čemž bude veřejnost informována,“ doplnil Fabián.

Už ve středu 14. října byly v hromadné dopravě zrušeny školní spoje. Od pondělí 19. října pak přejde Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) na letní jízdní řády, kde je nižší četnost spojů. Toto omezení je platné po dobu uzavření škol. „V individuálních případech ale bude možné posílit spoje tak, aby se výrazně neomezil počet cestujících. Dopravce bude vytíženost linek monitorovat,“ řekl pracovník magistrátu.

V souvislosti s aktuálními opatřeními v rámci nouzového stavu je z důvodu karantény dočasně uzavřeno pracoviště evidence vozidel v budově L. Váchy 602.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x