Zlínský sport na prahu roku 2022. Obavy ale také naděje

foto: Fastav Zlín
ZLÍN - I zavilým optimistům občas dochází dech. Zlínský vrcholový sport na prahu nového roku okupuje naprosto nelichotivé příčky tabulek. Přímo děsivý je pohled na tu z volejbalové extraligy mužů, z níž se ovšem nesestupuje. Fatra je se dvěma body jasně poslední, o fous lépe si vedou děvčata házenkářského klubu, která jsou dvě místa od úplného dna mezinárodní česko-slovenské nejvyšší soutěže.

Hokejisté, jimž dlouhodobě patří poslední stupínek elitní soutěže, se na chviličku zastavili kolem Nového roku, ale čeká je hned v dalších dnech opravdová zkouška ohněm. 4. ledna jedou berani do Chomutova, kde je čeká domácí Kladno. To má zatím o šest bodů více a o jeden zápas méně. Porážka by byla pro Zlíňany naprosto deprimující. Pak jede ještě dvakrát na led soupeřů do Olomouce a do Třince.

Teď už ale není čas na to kalkulovat. Každý musí nechat na ledě úplně všechno. Fanoušci tým pořád podporují, ale nespokojenost už už kypí. Tenhle var je třeba zastavit nejen bojovností, ale především zvýšeným umem. Fandy stejně jako trenéry mocně iritují často nesmyslné, školácké chyby, za které se tvrdě platí. A platit bude.

Dávno je jasné, že tým nemá na předkolo play off, začíná boj o holé přežití a o naději na udržení z baráže s vítězem Chance ligy. Což může klidně být sousední ambiciózní Vsetín.

V o cosi lepší pozici jsou na prahu roku jedenáctí zlínští fotbalisté. Ti mají po dlouhém podzimu a devatenácti kolech jen o tři body více, než Jablonec, který je čtrnáctý. A čtrnáctý tým se musí obávat baráže. Na druhou stranu chybějí ševcům rovněž tři bodíky na 10. místo, které zaručí po 30 odehraných duelech poklid tabulky středu. Letos se, jak známo, znovu opráší hodně diskutovaná nadstavba.

Zlíňané se budou připravovat v domácích podmínkách, zatím to vypadá jen na tři přípravná utkání s Líšní, Zbrojovkou a slovenskou přeshraniční Senicí.

Z poněkud chudého menu dvě lahůdky.

Trenér Jelínek bude studovat nejvyšší profesionální licenci, propracovat se mezi dvacítku přijatých prý nebylo vůbec lehké.

A vůbec nejlepší info. Velkou zlínskou fotbalovou rodinu rozšířila jistá Ella Rakovanová. Ano, ano, přesně první den roku se na svět podívala druhorozená dcera zlínského brankáře Mateje Rakovana. Maminka, ona i táta jsou v naprostém pořádku.

Kéž by to platilo i o zlínském sportu v roce 2022.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x