Zlínský Stadion mládeže: žabky, zajíci, vlčáci i chrti

Foto: zlin.cz
ZLÍN – Býval umouněnou Popelkou a teď je krasavicí krásnou. Občas není od věci připomenout si, že máme ve Zlíně i věci, které nám jinde závidějí. Když se zastavíte na zlínském Stadionu mládeže, rádi vyslechnete to, co tu vypráví třeba Lucie Novotná. Ta tu spolu s manželem Karlem má na starosti jednu skupinu dětí z Prahy, Liberce, Berouna i dalších měst.

My jsme účastníky už 62. ročníku sportovního kempu, který právě tady pořádá pražská Česká zemědělská univerzita,“ vypráví Lucka, která má na starost nejmenší děti neboli žabky. Kromě nich ještě starší, tedy zajíci, vlčáci a chrti.

O kus dál na doskočišti měří zaječí skoky Simona Fiřtová, ta je tu s dětmi o pár let staršími. „Děti jsou šikovné, ale řeknu vám jednu věc, po covidu se jakoby ten sportovní vývoj pozastavil, tihle ale chuť do sportování tady na kempu rozhodně mají,“ říká zkušená tělocvikářka.

Mimo tohle dění si přišly protáhnout svaly dvě šikovné slečny, odchovankyně zdejší atletiky, dnes už působící v Praze a Brně.

Valerie Janků a Tereza Hromadníková patří mezi naděje a bez své atletiky asi nemohou být.

Podmínky jsou tu velmi dobré, být doma by nás o prázdninách nebavilo,“ říkají vysokoškolačky.

Možná to ani vy Zlíňané nevnímáte, ale máte nádherný stadion zasazený do krásného prostředí, nám se líbí zdejší architektura, zeleň, město je velice pěkné. Pobyly jsme s dětmi i v zoologické zahradě, fakt parádní soustředění,“ hodnotí dosavadní pobyt Lucie Novotná.

My budeme mít závěrečné štafety ve vodě i tady na dráze, moc se těšíme,“ vypráví nadšeně devítiletá Zdeňka.

Já skáču do dálky a docela mi to jde,“ chlubí se kamarád Dominik.

A víte co, je to tu prostě super, nejlepší je to ale v bazénu,“ loučí se Dominik, mluvčí malých nadšenců, co nechtějí prozahálet prázdniny.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x