Zlínský start: bod ze hřiště Opavy

Foto: Fastav Zlín
OPAVA - "Tento bod bereme," pravil po utkání na hřišti Opavy trenér fotbalistů Zlína Páník a jako tradiční realista věděl, o čem mluví. Opava hraje sice na samém chvostu tabulky, avizovala ale posílení, což také uskutečnila a podle všeho nebude zvláště na domácím hřišti při plném nasazení pro nikoho lehkým soupeřem.

S hosty oslabenými o řadu hráčů mohlo být zle nedobře už po necelé čtvrthodince. To si totiž vypracoval střeleckou příležitost opavský Hellebrand. Zlínský odchovanec se opřel do míče a napálil břevno Dostálovy branky.

Hrál se vyrovnaný zápas, domácí hrozili i dvěma věžemi na hrotu, tam operovaly další posily Smola a Čvančara, zlínské zadní řady nutno pochválit za spolehlivost a důslednost.

Příležitosti hostů?

Největší měl v 77. minutě hbitý a důrazný Cedidla, prosmýkl se do šestnáctky, tvrdě vypálil a míč skončil prakticky na totožném místě stejně branky jako při ráně Hellebranda. Zase na břevně bezmocného brankáře Fendricha.

V samém závěru měl další šanci Jawo, ale protože vystřelil těsně vedle, vraceli se Zlíňané spokojeni jen napůl.

„Už myslíme na další zápas, měli by se nám uzdravit někteří hráči, Baník bude hodně silný,“ konstatoval Páník, který ještě před rokem trénoval právě ostravský klub.

SFC Opava – Fastav Zlín 0:0.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x