Zlínští fotbalisté míří do Prahy. Což takhle předvánoční nečekaný dáreček?

Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - V úterý před polednem ještě potrénovali a pak už do autobusu a... směr Praha. Fotbalisté Zlína jedou do Prahy na Slavii překvapit, hrají osmifinále pohárové soutěže a moc rádi by si přivezli dárek v podobě postupu. Být tak čas před nějakými pětatřiceti lety, brali by i velké tašky na mandarinky, případně jiné nedostatkové zboží pod stromeček. Teď už se mohou soustředit jen a jen na fotbal.

Slavia vede ligu a je velikým favoritem i tentokrát. Kdesi ale může hlodat červíček z nejrůznějších mediálních výstupů posledních dnů, které míří právě do červenobílých řad. Možná v minulosti nebylo vše zrovna košer, uvidíme. Tím se ale ve zlínské šatně páni fotbalisté zrovna moc nezaobírají. Zato mohou vzpomínat.

V sezóně 2016 – 2017 totiž koncem dubna Eden pěkně vybrakovali, vyhráli v semifinále gólem Lukáše Holíka 1:0 a následovalo slavné olomoucké finále proti Opavě. A pak pro Zlín velmi zajímavé i finančně ohodnocené putování Evropskou ligou.

Ale podobný úspěch je ještě daleko. Pamatuje jej ze současného kádru už jen málokdo. Například Robert Matejov či Stanislav Dostál, první už je ve výpravě, druhý nadále léčí zranění. Přímým aktérem byl tehdy i střídající Antonín Fantiš. Mimochodem nahradil v dresu Zlína dnešního Slávistu Ibrahima Traorého.

„Na takový úspěch se nedá zapomenout, ale už předtím jsme ve čtvrtfinále vyhráli 4:2 v Liberci a na podzim jsme doma zdolali 3:1 pražskou Spartu, ten zápas na Slavii jsme odehráli velmi organizovaně, to bude určitě potřeba i teď“ vybavuje si důrazný fotbalista, toho času krajní obránce.

„No na výlet nejedeme ani náhodou, pokusíme se Slavii překvapit, sestavu sice lepíme docela složitě, k dispozici by měl být Cedidla, horší je to se zraněným Hrubým, ale kluci, kteří nastoupí, se musí se šancí porvat. Pak už následuje jen nedělní poloderby v Olomouci, mimochodem taky velice důležitý zápas, a na dárky a Ježíška můžeme myslet až pak,“ ví velmi dobře trenér Jan Jelínek.

V Edenu či přesněji řečeno v aréně nyní zvané Sinobo Stadium se hraje ve středu v 17 hodin. Zápas s jasným favoritem a nejasným výsledkem bude i v hledáčku jednoho Pražana, jinak ale zlínského fandy.

„Klukům budu mačkat pěsti, jako vždy, když hrají v Praze,“ hlásí se ke svým Ševcům herec Pavel Zedníček, který strávil dětství a rané mládí právě ve Zlíně a vždy se sem rád vrací.

A zápas má svého pozorovatele i za hranicemi. V roce 2017 velel k historickému úspěchu Jakub Jugas, ten nyní hájí barvy Cracovie Krakow v polské nejvyšší soutěži. „Klukům budu držet pěsti, nic není nemožné, taky naše výhra 1:0 byla tehdy vydřená a moc důležitá. Tak snad se bude dařit i tentokrát,“ posílá na dálku bývalý kapitán své přání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x