Zlínští kriminalisté objevili kradené kolo, které zloděj odcizil před rokem v Rakousku

Foto: Policie ČR
ZLÍN, KROMĚŘÍŽ - Téměř před rokem se jel muž z Rakouska vůbec poprvé projet na svém novém elektrokole za více než 100 tisíc korun a hned o kolo přišel, ukradl mu ho neznámý zloděj. Teď kolo objevili zlínští kriminalisté, a to při domovních prohlídkách na Kroměřížsku, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zlínští kriminalisté v říjnu při domovních prohlídkách na Kroměřížsku souvisejících s další trestnou činností objevili mimo jiné také elektrokolo známé značky. Muž, u kterého téměř nové kolo v hodnotě více než sto tisíc korun našli, nebyl schopen vyjádřit se k jeho původu, policisté proto kolo zajistili a začali po jeho skutečném majiteli pátrat.

Podle výrobního čísla nebylo možné v České republice majitele určit. Kriminalisté proto požádali přímo výrobce tohoto jízdního kola o spolupráci, na základě které zjistili, že kolo bylo prodané v Rakousku. „Formou mezinárodní spolupráce jsme požádali policisty sousedního státu o pomoc při pátrání po majiteli. Při první žádosti se jim nepodařilo zjistit žádné bližší informace. Následovala další žádost a ta již byla úspěšná. Z Rakouska přišla odpověď, že kolo bylo nahlášeno jako odcizené téměř před rokem, v prosinci 2019. Majitel o svoje kolo v hodnotě 130 tisíc korun přišel hned při první projížďce,“ konstatovala Kozumplíková.

Kriminalisté jízdní kolo šťastnému majiteli během několika dnů vrátili. Po pachateli krádeže nadále pátrají rakouští policisté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x