Zlínští strážníci pomohli najít pohřešovaného chlapce a handicapovaného muže

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Hned ve dvou případech pomohli strážníci Městské policie Zlín nalézt pohřešované osoby. Šlo o mladistvého chlapce a handicapovaného muže, serveru Zlin.cz to uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Oba případy se staly v uplynulých dnech. Nejprve republikoví policisté požádali strážníky o pomoc při pátrání úp mladistvém chlapci, který odešel poté, co sse jeho matka pohádala se svým přítelem.

„Operační důstojník předal popis pohřešovaného všem hlídkám, které se ihned zapojily do pátrání. A trvalo přibližně další čtvrthodinu, kdy jedna z nich chlapce nalezla ve čtvrti Podvesná, bylo to kolem půl jedné v noci. Strážníci jej poté dopravili domů, kde ho předali zákonnému zástupci,“ konstatoval Janík.

Další událost se stala o tři dny později v podvečer, kdy hlídka prověřovala oznámení o podivném chování muže, který se měl snažit vniknout do zaparkovaného auta.

„Strážníci zjistili, že se jedná o 37letého handicapovaného muže, který se cestou z chráněného pracoviště ztratil své mamince. Hlídce se na ni podařilo zjistit telefonní kontakt, a ta se pak dostavila na místo a syna si převzala,“ dodal Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x