Zlínští strážníci řešili několik případů narušení občanského soužití. Došlo i na mimozemšťany

Strážníci zlínské policie měli v první polovině května napilno. Foto: MPZ
ZLÍN - Několik případů narušení občanského soužití, které silně kontrastovaly s tím, že máj je díky K. H. Máchovi chápán jako čas lásky, řešili strážníci Městské policie Zlín v uplynulých dnech.

Ve středu 10. května večer došlo k prudké hádce dvou mužů přímo před budovou ředitelství MP Zlín. Jak hlídka následně zjistila, účastníky konfliktu byli muži ve věku 31 a 36 let kvůli nevyplacené odměně za vykonanou práci. Uklidnění situace navíc nepřispěla ani domněnka staršího z nich, že druhý muž má v mobilním telefonu uloženu fotografii osobních dokladů jeho družky.

Poté, co byli strážníci zevrubně seznámeni s okolnostmi hádky, přispěli k uklidnění situace. Došlo k vyplacení odměny, vrácení mobilního telefonu a usmíření. Oba muži se poté odebrali každý svou cestou.

Poněkud dramatičtější situace se odehrála jen o několik desítek minut později na ulici Březnická. Zde došlo k zablokování projíždějícího automobilu jiným vozem a následně ke konfliktu mezi řidiči. Důvodem měla být mladá žena, která se nacházela v jednom z vozidel, zatímco její spolubydlící v druhém. Pro lepší pochopení je potřeba uvést, že zatímco žena viděla v druhém z mužů již pouhého spolubydlícího, s nímž sice měla v minulosti vztah, z něhož se ale kouzlo tak nějak postupně vytratilo, on se domníval, že jejich pevný partnerský vztah stále trvá, a proto nechápal, co dělá v autě cizího chlapa, z nějž se ovšem klube nový přítel…

Spletitou situaci se nakonec podařilo strážníkům společně s policisty zklidnit a přestupkové jednání zhrzeného přítele bude mít dohru před správním orgánem.

O den později v ranních hodinách pak spěchala hlídka MP Zlín z místního okrsku do bytového domu na sídlišti Jižní Svahy. V jednom z bytů totiž došlo k napadení 27leté ženy jejím o rok starším druhem. Ten, pravděpodobně pod vlivem návykových látek, poškodil vstupní dveře a svoji družku poté přetáhl násadou od smetáku. Následně se jako nepravý gentleman z místa vypařil.

Také v tomto případě bude mít podezření z přestupku proti občanskému soužití dohru před správním orgánem.

V porovnání s popsanými událostmi působí poměrně úsměvně incident, k němuž došlo v pátek 12. května odpoledne u rodinného domu v centru Zlína.

Bylo, nebylo, dvě hodiny po poledni tudy procházel 39letý muž pod vlivem omamných a psychotropních látek, které zjevně změnily jeho vnímání reality. Dotyčný pojal myšlenku, že se v domku nachází hledané osoby a s nimi společně mimozemšťané, a tak vnikl na zahradu a následně poškodil skleněnou výplň sklepního okna.

Protože dotyčný způsobenou škodu na místě uhradil a s muži v uniformách spolupracoval, mohl s ním být přestupek proti majetku vyřešen nakonec domluvou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x