Zlínští strážníci řešili podnapilé děti. Některé skončily kvůli intoxikaci v nemocnici

Příchod nového roku byl podle zlínské policie klidný. Ilustrační foto (MP Zlín)
ZLÍN – I když je konzumace alkoholických nápojů do 18 let zakázána, k mládeži se přesto lákavé moky dostávají a ta mnohdy nemá s jejich konzumací zkušenosti a bohužel ani zábrany. To ostatně dobře potvrzuje několik případů, které museli v uplynulých dnech řešit strážníci městské policie v centru Zlína.

Když hlídka Městské policie Zlín prováděla v sobotu 22. října večer kontrolu autobusového nádraží, naskytl se jí pohled na mladíka, který nezvládl jízdu na skateboardu a spadl na zem. Strážníci mu přispěchali na pomoc a zjistili, že patnáctiletý cizinec je zjevně pod vlivem alkoholu.

To záhy potvrdil také analyzátor alkoholu v dechu, který prokázal hodnotu přesahující 1,7 promile,“ upřesnil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Vzhledem k tomuto zjištění byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba a také Policie České republiky, která si věc převzala k dalšímu šetření. Mladík byl následně převezen k hospitalizaci do krajské nemocnice.

S několika láhvemi alkoholu se ve čtvrtek 27. října pustila do oslav podzimních prázdnin také čtveřice dívek ve věku od 16 do 17 let. K tomu si slečny vybraly místo přímo v centru Zlína, přesněji v sadu Svobody, kde je navíc konzumace alkoholických nápojů zakázána. Večerní dýchánek jim však překazila hlídka městské policie, která u nich provedla orientační vyšetření s výsledky v rozmezí 0,8 – 1,1 promile.

Na místě byl také zjištěn dvacetiletý muž, který jim tyto nápoje podal. Děvčata poté nepokračovala v odhalování krás nočního Zlína, ale převzali si je do péče jejich zákonní zástupci,“ pokračoval Janík.

Šest minut po půlnoci v pátek 28. října zasahovala hlídka městské policie také na zastávce MHD, kde se krátce předtím pozvracela šestnáctiletá dívka.

V jejím případě se elektronický analyzátor zastavil na hodnotě téměř 2,1 promile a intoxikace alkoholem měla vážnější průběh,“ popsal Janík a dodal, že dívku převezli zdravotničtí záchranáři na jednotku intenzivní péče dětského oddělení krajské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x