Známe Inovační firmu Zlínského kraje roku 2021

Známe Inovační firmu Zlínského kraje roku 2021. Foto:TVS
ZLÍN -Ve středu večer se v komorní atmosféře ve Zlíně uskutečnilo vyhlášení výsledků unikátní soutěže Inovační firma Zlínského kraje pro rok 2021. Soutěž oceňující výjimečné nápady a projekty společností v regionu se koná už od roku 2009.

Do soutěže se letos přihlásilo celkem 26 inovativních společností. Proces hodnocení měla na svých bedrech odborná porota, kterou tvořil tým nezávislých hodnotitelů, zastoupená uznávanými představiteli z akademické sféry a podpůrných institucí. Vyhlašovatelem soutěže je Zlínský kraj.

My se chceme do kraje podívat a vytáhnout ty nejšikovnější firmy, které jsou nejkreativnější, mají nejlepší vývoj. Podílí se na té evoluci a když se na ní podílí, tak žijí. Tvoří hodnoty a tím tvoří budoucnost toho kraje, proto je důležité, abychom si tyto firmy připomínali,“ řekl Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje.

Čestné uznání za inovační aktivity získaly hned dvě společnosti. Firma Dudr Tools s.r.o. za projekt – Optické způsoby měření a firma SPUR a.s. za projekt – Produkce nano respirátorů, roušek a filtrů specializovaných na efektivní záchyt virových částic a výzkum a vývoj lehčeného propylenu a jeho využití na výrobu nouzového obydlí Better Shelter.

Titul Inovační firma Zlínského kraje pro rok 2021 nakonec získala společnost ON semiconductor Czech Republic, s.r.o. za projekt: Inovace procesu výroby polovodičových desek – zavedení světové novinky, výroby leštěných desek karbidu křemíku (SiC).

„Trošku jsem ve vítězství doufali, protože se nám povedl světový unikát. V tomto ročníku jsem zaujali porotu vývojem nového materiálu pro polovodiče, což je siliconcarbid. Který má výhody v tom, že je efektivnější a dokáže spořit více elektrickou energii než křemík v dalších aplikacích,“ řekl Aleš Cáb, jednatel společnosti ON semiconductor Czech Republic.

Oceněným gratulujeme. Další ročník soutěže se uskuteční až v roce 2023. Do té doby mají společnosti možnost, opět přijít s novými nápady a projekty světového formátu.


×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x