Známý recidivista ukradl ze sklepních kójí kufry plné alkoholu. S lupem daleko neutekl

Foto: KŘP ZK
OTROKOVICE – Sklepní kóje bytového domu v Otrokovicích zlákaly zkušeného recidivistu, který se z nich rozhodl ukrást alkohol a značkové spodní prádlo v rovněž odcizených kufrech. Když při odchodu z domu narazil na jednoho z obyvatel, dal se na útěk. V poutech skončil jen o několik chvil později.

Jednatřicetiletý muž z Olomouce se v srpnu vydal na výlet do Otrokovic. Při procházce dostal nápad podívat se do sklepních kójí jednoho bytového domu. A měl štěstí. Jeden ze sklepů nebyl uzamčený a navíc byl plný alkoholu a značkového spodního prádla. Zalíbily se mu také kolečkové brusle.

Uvědomil si, že svůj úlovek nemá jak odnést. Prohledal proto ostatní sklepy a v jednom z nich uviděl dva uskladněné kufry. Vypáčil proto petlici a lup z vedlejšího sklepa uložil do těchto kufrů,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Když zloděj vynesl kufry ven, potkal jednoho z obyvatel domu, který ihned své vlastní kufry v rukou cizího muže poznal. Hned zavolal na linku tísňového volání policie a vydal se zlodějem.

Ten si všiml pozornosti, kterou mu okradený muž věnoval, kufry proto nechal na zemi i s lupem a utíkal na zastávku, kde nasedl do odjíždějícího trolejbusu,“ pokračovala policejní mluvčí.

Mezitím už operační důstojník podle informací okradeného muže vyslal nejbližší hlídku policistů ke konkrétnímu trolejbusu. Policisté z Napajedel trolejbus zastavili a podezřelého muže uvnitř našli.

Ten zpočátku zapíral, přesto ale skončil v policejní cele, protože u něj policisté našli pomůcky a nářadí používané k vloupáním. Následující den se recidivista ke všemu, co mu kriminalisté z Otrokovic kladli za vinu, přiznal,“ sdělila Kozumplíková.

Ve zkráceném přípravném řízení mu kriminalisté sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody. „V případě odsouzení hrozí osmkrát soudně trestanému recidivistovi, kterého z posledního výkonu trestu propustili letos v únoru, další trest odnětí svobody, tentokrát až na tři roky,“ uzavřela Monika Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x