Zraněný muž odmítl pomoc ženy. Policisté jej později našli ležet zkrvaveného na zemi

Ilustrační foto: Městská policie Zlín
ZLÍN – Velkou dávku duchapřítomnosti projevila žena, která v sobotu 23. dubna projížděla zlínskou místní částí Prštné, kde narazila na zraněného muže. I když dotyčný její pomoc odmítl, žena se rozhodla přivolat policisty a udělala dobře...

Když žena v sobotu v podvečer přijížděla do centra města vyzvednout děti, spatřila na chodníku muže, který ležel vedle svého jízdního kola a byl zraněný. Řidička u něj proto zastavila a nabídla mu pomoc, kterou však zjevně podnapilý muž poněkud svérázně odmítl. Žena nejdříve z místa odjela, ale o pár chvil později se přece jen rozhodla vytočit linku 156.

Operační důstojník Městské policie Zlín na místo okamžitě vyslal nejbližší motorizovanou hlídku a současně se s oznamovatelkou dohodl, že při návratu zkontaktuje strážníky na místě,“ popsal zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Hlídka se dostavila během sedmi minut, ale místo muže s kolem nalezla pouze zakrvácený chodník. Zanedlouho se se strážníky zkontaktovala také oznamovatelka, která si vzpomněla, že by se mohlo jednat o místního občana, který bydlí nedaleko.

Strážníci proto zamířili k jeho domku, kde jej nalezli na dlažbě dvorku ležícího v poloze s obličejem k zemi. Muž měl krvavé oděrky v obličeji i na rukou a stěžoval si na bolest břicha. Jak sám uvedl, cestou z pohostinství se opíral o svůj bicykl a náhlá ztráta rovnováhy zapříčinila jeho nekoordinovaný pád, při němž se zranil,“ pokračoval Janík.

Hlídka městské policie proto na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu a ještě do příjezdu ambulance provedla orientační vyšetření. To prokázalo, že dotyčnému koluje v organizmu na 4 promile alkoholu. Zranění devětačtyřicetiletého muže si nakonec vyžádala převoz zlínské krajské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x