Zrekonstruované tržiště Pod Kaštany se chystá na premiérovou prodejní sezónu

Foto: FB Tržiště Pod Kaštany
ZLÍN – Zahájení premiérové prodejní sezóny na zrekonstruovaném tržišti Pod Kaštany se kvapem blíží a bude ve velkém stylu. První dubnový den zde na návštěvníky od 9 do 14 hodin budou čekat farmářské trhy, soutěže a bohatý doprovodný program.

Od poloviny ledna probíhá na zrekonstruovaném tržišti zkušební provoz, během něhož se ještě testují a dolaďují poslední detaily, aby zde v hlavní sezóně vše fungovalo na jedničku. Jestli se to skutečně podařilo, se budou moci návštěvníci sami přesvědčit už 1. dubna, kdy se chystá oficiální zahájení prodejní sezóny.

Symbolického přestřižení pásky se ujmou primátor Jiří Korec, jeho náměstek Pavel Brada a za prodejce pěstitel biozeleniny Josef Košař. „Zlínští obyvatelé se konečně dočkají skutečně důstojného místa pro nákup lokálních produktů. Přeji všem prodejcům úspěšnou sezonu v krásném prostředí,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Zahajovací den nové sezony doprovodí ochutnávky místního sortimentu a soutěže o balíčky plné lokálních surovin. „Těšit se můžete na rozmanitou nabídku výrobků z farem od regionálních producentů, ale také na stánky a foodtrucky s dobrotami či kávou,“ uvedla manažerka tržiště Michaela Topič.

V režii kulturního a kreativního centra Živý Zlín se uskuteční zážitkový doprovodný program, který přiblíží kompletní nabídku nového tržiště. Při slavnostním otevření zazní fanfára v podání žesťové sekce Filharmonie Bohuslava Martinů a součástí programu budou i hudební vstupy buskerů či herecká, taneční a hudební vystoupení dětí ze Základní umělecké školy Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x