Zrekonstruované zlínské tržiště se otevře chodcům. Prodávat se zde začne v příštím roce

Tržiště Pod Kaštany zahájí zkušební provoz. Vizualizace Tržiště Pod Kaštany. Foto: Zlin.eu
ZLÍN - Do konce letošního roku bude dokončena kolaudace Tržiště Pod Kaštany. Zanedlouho bude umožněn skrze prostor tržiště průchod chodců. V lednu a únoru se pak uskuteční zkušební provoz. Zahájení plnohodnotné prodejní sezóny je plánováno na přelom března a dubna příštího roku.

„Vzhledem ke skutečnosti, že leden a únor je z hlediska prodejů pro trhovce velmi slabý, rádi bychom využili těchto měsíců k otestování provozu nového tržiště v praxi. Počítáme i se zvýhodněnými podmínkami pro prodejce. Oficiální zahájení sezony na přelomu března a dubna pak bude ve slavnostním duchu, chtěli bychom tak zahajovat každou prodejní sezónu,“ uvedl primátor Jiří Korec.

„V lednu a únoru bude prostor pro vyřešení provozních nedostatků, pokud by se objevily. Máme za cíl, aby tržiště bylo na hlavní sezónu co nejlépe funkční. V každém případě jsme rádi, že se už uzavřené průchody přes tržiště konečně zprůchodní,“ doplnil náměstek primátora pro majetek a rozvojové plochy, Pavel Brada.

Na více než 900 metrech čtverečních plochy bude k dispozici celkem 63 míst prodejních míst a další až 30 míst v případě rozšíření tržiště směrem k náměstí U prodejních míst budou i přípojky elektrické energie. Poté, až bude zahájena plná sezóna, budou prodejci  moci nabízet i potraviny náročné na teplotu skladování jako sýry či uzeniny, farmářské produkty i občerstvení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x