Ve všední dny od 17:30 je Bistrotéce opět v nabídce vždy jedna polévka dne a dva hlavní chody za přívětivou cenu. Ideální pro ty, kteří právě nemohou nebo nechtějí vařit, ale přitom nechtějí ani rezignovat na kvalitní večerní jídlo.
Zatímco polední meníčka jsou dnes v restauracích běžná, večerní menu Bistrotéky je unikát, který si mezi hosty v minulosti získal oblibu. „Nechali jsme se inspirovat historií Obchodního domu a baťovskou tradicí Zlína. V době rozkvětu Baťových závodů bylo zvykem, že si pracovníci továrny po práci zašli na večeři právě na Obchodňák. I my nabízíme příležitost všem, kteří nemají čas nebo chuť věnovat se po příchodu z práce přípravě teplé večeře, ale současně si chtějí pochutnat jako doma,“ láká manažerka Bistrotéky Valachy Simona Stavjaňová.
Domácí večeře – to jsou rychlá a jednoduchá jídla v tom nejlepším slova smyslu, z kvalitních surovin a servírovaná v pohodové atmosféře: namátkou třeba kuřecí játra na cibulce, francouzské brambory, šunkofleky, stroganoff s rýží, čočka s párkem, karbanátek s kaší, různé druhy gulášů… Hlavní chod se vejde do 115 Kč.
A pokud by vás zrovna v den návštěvy neoslovilo nic z menu, můžete si samozřejmě objednat ze stálé nabídky. K tradičním tutovkám v Bistrotéce Valachy patří burger s trhaným masem, dva druhy tataráku, steaky z čestru či smažený sýr na přepuštěném másle s domácí tatarkou. Z novinek doporučujeme například jesetera s risottem z čočky Beluga, créme brulée z kachních jater, hovězí tataki s wakame, shitake a omáčkou ponzu nebo vydatnou francouzskou polévku Garbure z kachního vývaru s fazolemi, kapustou a uzenými kachními prsy.
Více na www.bistrovalachy.cz
Co vás v nabídce Domácích večeří čeká v prvních březnových dnech? (změna vyhrazena)
- Út 1. 3. Jitrnice s lepenicí, Kuřecí játra na cibulce s dušenou rýží
- St 2. 3. Dušený špenát s vařeným bramborem s vejci, Šunkofleky s kyselou okurkou
- Čt 3. 3. Madarské kuřecí rizoto se sýrem a kyselou okurkou, Karbanátek s bramborovou kaší
- Pá 4. 3. Pečená vinná klobása s vařeným bramborem, Vepřový guláš s houskovým knedlíkem
- Po 7. 3. Stroganoff s vepřovým masem a dušenou rýží, Kuřecí plátek s omáčkou z modrého sýra a s pečenými bramborami
- Út 8. 3. Sekaná pečeně s vařeným bramborem a kyselou okurkou, Bramborový guláš s klobásou a naším chlebem
- St 9. 3. Čočka na kyselo s hovězím párkem, vídenskou cibulkou a kyselou okurkou, Pečené kuřecí stehno s bramborovou kaší a zelným salátem
- Čt 10. 3. Fazolky na smetaně s vejcem a vařeným bramborem, Vepřový plátek na žampionech s bulgurem
- Pá 11. 3. Špecle s máslem, perníkem a cukrem, Pečená jitrnice s lepenicí