V sobotu 5. a poté i 19. března se v hotelu Galik uskuteční Kurz pečení valašských frgálů. Zájemci mají příležitost vyzkoušet si výrobu tradičního valašského koláče od chystání těsta a náplně až po jeho upečení pod vedením hlavní pekařky Resortu Valachy Pavly Stoklasové, dozví se i zajímavosti z historie a praktické tipy na správnou přípravu. Frgál patří spolu s kyselicí a slivovicí k nejtypičtějším valašským specialitám, připravuje se podle ustáleného postupu již několik staletí a v roce 2013 se stal produktem chráněným zeměpisným označení EU. Resort Valachy je jediný na Valašsku, který frgály nejen vyrábí, ale také pravidelně pořádá kurzy jejich pečení.
V neděli 6. března opět odstartují Kurzy pečení pizzy (nejen) pro děti v Bistru Razula. Právě Bistro Razula u stejnojmenné sjezdovky je vyhlášené moderním občerstvením pro lyžaře i turisty. Kuchaři tu vedle burgerů, kyselice či borůvkových knedlíků denně připravují čerstvou pizzu. Kurzy, obvykle pořádané o prázdninách, se letos rozšiřují i na jarní období: mimo 6. března se konají 13. a 20. března a poté 10. a 24. dubna. Jsou vhodné pro děti, často je navštěvují celé rodiny. Během dvou hodin si účastníci s šéfkuchařem Josefem Tydlačkou vyzkouší celý postup od přípravy těsta i rajčatového základu přes nahazování pizzy, které je bezesporu nejzábavnější částí programu, až po upečení.
V neděli 6. března mohou návštěvníci Ski areálu Razula obdivovat sportovní výkony železných hasičů. Na louce vedle sjezdovky Razula se uskuteční tradiční a divácky atraktivní soutěž Zimní železný hasič Velkých Karlovic. Začátek je v 9 hodin, od 12 hodin budou soutěžit děti.
V neděli 13. března se chystá na sjezdovce Horal Maškarní lyžovačka. Tato tradiční a oblíbená akce k zakončení lyžařské sezóny měla kvůli covidu dokonce dvouletou pauzu. Pro děti bude na sjezdovce připravena trať vyzdobená překážkami plnými sladkostí, hry a soutěž o nejoriginálnější masky. Děti, které dorazí v maskách, lyžují v tento den zdarma.
Ve čtvrtek 17. března bude Spa hotel Lanterna hostit jedinečnou gastronomickou událost: degustační večer Farská kuchařka. Bude jím provázet kněz Zbigniew Czendlik a kuchaři speciálně pro tuto příležitost připraví šestichodové menu podle receptů z jeho stejnojmenné knihy. Návštěvníci ochutnají tradiční pokrmy, které se v minulosti vařily na farách, a dozví se zajímavosti o tradiční farské kuchyni i církevním roce. Lanterna tak navazuje na oblíbenou tradici tematických degustačních večerů, které byly před covidem u hostů oblíbené.
Zajímavé akce chystá Resort Valachy i na duben. Jednou z nich bude na Velký pátek 15. dubna, při příležitosti Velikonoc, premiéra nového pekařského kurzu zaměřeného na výrobu mazanců a vánoček. V hotelu Horal se chystá 8. až 10. dubna Wellness víkend s lekcemi různých druhů cvičení.