Škola vaření nabízí poslední místa do prázdnin. Čím dál častěji láká muže

Čím dál víc mužů navštěvuje letos kuchařské kurzy ve Škole vaření zlínské Bistrotéky Valachy. Celkem se tu letos uskutečnilo již pět desítek kurzů a prošlo jimi přes 500 zájemců, kteří se do Zlína sjíždí z celé Moravy.

„Rostoucího podílu mužů si všímáme v posledních pár týdnech. Ještě nedávno buď vyhledávali určitá specifická témata, jako třeba přípravu zvěřiny či ryb, nebo kurz dostali jako dárek. V poslední době se ale hlásí sami a často na kurzy, které byly donedávna doménou žen. Třeba na kurzech pečení kvasového chleba nebo valašských frgálů tvoří až polovinu účastníků. Přičítáme to rostoucí oblibě řemeslných produktů, které člověk zvládne vyrobit i doma, a navíc je vaření u mužů čím dál oblíbenějším koníčkem,“ říká Tomáš Blabla, ředitel Bistrotéky Valachy.

Do letních prázdnin se ve Škole vaření chystá ještě několik kurzů. Co si nenechat ujít a kde je ještě volno?

  • 21. 5. Tartaletky s Martinou Kynstlerovou – POSLEDNÍ 2 MÍSTA!
  • 26. 5. Kurz vaření pro děti – POSLEDNÍ 1 MÍSTO!
  • 3. 6. Asijská kuchyně (nejen) pro vegany
  • 11. a 18. 6. Letní škola grilování
  • 17. 6. Neobyčejné zákusky s Martinou Kynstlerovou
  • 19. 6. Pečení valašských frgálů – POSLEDNÍ 1 MÍSTO!
  • 24. 6. Vietnamská kuchyně s Mayem Tran Hau

Speciální tip: 25. a 26. 6. Pečení dokonalých dortů – NOVINKA! Pod vedením cukrářky Lucie Cimburkové si osvojíte všechny fáze přípravy dortu a domů si odnesete vlastnoručně upečený kokosový dort s mangem a maracujou.

May Tran Hau
Lucie Cimburková

V červenci a srpnu jsou i ve Škole vaření prázdniny, od podzimu se ale kurzy opět rozběhnou. Kalendář akcí už je hotový, takže si můžete včas vybrat a rezervovat své místo.

Zlínská Škola vaření pravidelně spolupracuje s Martinou Kynstlerovou, vítězkou soutěže Peče celá země, vyučuje v ní také Tomáš Černý, šéfkuchař pražské restaurace Dejvická 34 oceněné Bib Gourmand v Michelinově průvodci, přední český odborník na thajskou a asijskou kuchyni Antonín Bradáč nebo michelinský Roman Paulus. Pečení valašských frgálů a valašskou kuchyni učí cukrářka Pavla Stoklasová a šéfkuchař Josef Tydlačka z Resortu Valachy Velké Karlovice, hostuje zde i známý zlínský šéfkuchař Přemysl Kos a nově řady lektorů rozšířil Dominik Unčovský, který byl před pár dny vyhlášen jako Objev roku v prestižní odborné anketě Zlatý kuchař.

Více informací: www.bistrovalachy.cz/skola-vareni

Podzimní tipy ze Školy vaření:

  • Kouzlo croissantů s Martinou Kynstlerovou (2. 9.)
  • Kurz vaření pro děti (8. 9.)
  • Velká pánská jízda s Tomášem Černým (20. a 21. 10.)
  • Kouzlo 5 druhů masa s Tomášem Černým (23. 9.)
  • Pečení vánočního cukroví s Martinou Kynstlerovou (24. a 25. 11., 2, 15. a 16. 12.)
  • Thajská kuchyně s Antonínem Bradáčem (1. 9., 6. 10., 3. 11.)

Všechny termíny kurzů najdete na webu Bistrotéky Valachy. Kurz můžete také věnovat jako dárek formou poukazu.

Partnery školy vaření jsou značky ETA a TESCOMA.

Antonín Bradáč (uprostřed)
Martina Kynstlerová