Srpen v Bistrotéce Valachy: víkend steaků, šampaňské v Desítce i muzika v baru

ZLÍN - Druhý prázdninový měsíc v Bistrotéce Valachy je pestrý na zajímavé akce. Co si v nejbližších dnech nenechat ujít? A co se chystá v září?

19. – 21. 8. Víkend steaků

Pokud máte rádi špičkové maso a kvalitní steaky, nevynechejte nejbližší tématickou akci Bistrotéky. V pátek 19. 8. od 14 hodin a v sobotu 20. a neděli 21. 8. od 11 hodin pro vás kuchaři připraví steaky z různých druhů masa, které mají jedno společné: špičkového dodavatele Amaso.

Vybrat si můžete:

  • Hovězí maso z čestru (mokré zrání 30 dní) – zrcátko, květová špička
  • Hovězí maso z čestru (suché zrání 50 dní) – hovězí roštěná nízká, svíčková
  • Telecí maso (mokré zrání 20 dní) – vysoká a nízká roštěná

K tomu omáčky, hranolky smažené v hovězím loji i máslový brambor, listový špenát restovaný na česneku a šalotce, salát coleslaw…. a (nejen ke steaku) vynikající vína z rodinného vinařství Stávek.

Více o akci a možnosti rezervovat stůl

22. 8. Steaky a omáčky II. – kurz ve Škole vaření

Baví vás steaky nejen jíst, ale chtěli byste je umět i dobře připravit? Pro velký zájem o steakové kurzy Tomáše Černého ve Škole vaření se zrodilo pokračování. První termín je už 22. srpna a ještě jsou na něm volná místa.

Tomáš Černý je šéfkuchařem pražské restaurace Dejvická 34, která se díky jeho umění loni prosadila do Michelin Guide Prague 2021 s ocením BIB GOURMAND. S Bistrotékou Valachy spolupracuje pravidelně. V nejbližší době můžete zajít i na jeho další kurz 15. 8. – Kouzlo 5 druhů masa.

Všechny kurzy Školy vaření

24. 8. Degustace Champagne s večerní prohlídkou výstavy Salvador Dalí

Další speciální večer s degustací Champagne a komentovanou prohlídkou výstavy Salvador Dalí v Galerii Desítka je tady! Po nedávné první úspěšné akci je vypsaný nový termín a to ve středu 24. 8. od 19 hodin. Přijďte si užít krásný večer ve společnosti umění a bublinek.

Akce se koná v Galerii Desítka, v 10. podlaží Obchodního domu Zlín. Večerní komentovanou prohlídku výstavy Salvador Dalí s galeristou Pavlem Chmelíkem doplní během večera degustace 6 vzorků Crémant a Champagne s výkladem 1. české Madame Cognac & Champagne – Terezy Franc Křivinkové. Mezi vzorky ochutnáte i specialitu z regionu Champagne – Ratafia, připraveno bude i drobné pohoštění a jako bonus krásné výhledy z terasy na večerní Zlín.

Na akci je nutná rezervace. Více zde.

NOVINKA: Bublinky na skleničku v kavárně Galerie Desítka

Užijte si posezení v kavárně Galerie Desítka, která je nyní otevřená při příležitosti výstavy Salvador Dalí (od 10:00 do 18:00). Krásný výhled na Zlín vám zpříjemní posezení u šálku kávy, drinku, vína či dezertu od cukrářek Bistrotéky Valachy.

Nově si můžete dopřát i skvělé moravské sekty, prosecco a cavu „na skleničku“. Denně jsou v nabídce až 4 druhy.

A když vám některý moravský sekt ochutná a chtěli byste si ho i pořídit domů, není problém – zakoupíte ho o pár poschodí níž v obchodě Bistrotéky Valachy.

Degustace a živá muzika v Baru 1931

Bar 1931 je místem, kde to žije – a pravidelně se tu navíc konají i tématické akce. Nenechejte si ujít:

  • 11. 8. Degustace rumů Golde & Dark aged
  • 12. 8. Hudební večer (DJ Romitronic)
  • 19. 8. Večer s živou hudbou (J. Majkus)
  • 20. 8. Champagne večer s ochutnávkou a drinky
  • 26. 8. Hudební večer (DJ Ká)
  • 26. – 28. 8. Speciální Rally drink menu

Info o všech akcích zde.

TIP NA AKCI V ZÁŘÍ: 11. 9. – Druhý brunch v Galerii Desítka

Po úspěchu prvního, květnového brunche chystá Bistrotéka Valachy pokračování. Druhý brunch bude v neděli 11. září, opět v Galerii Desítka v 10. podlaží od 10 do 14 hodin. Těšte se nejen na skvělé jídlo v tématu „babí léto“, prolínající se od nabídky snídaní až po obědy se sladkou tečkou, ale i působivý výhled na Zlín, živou hudbu a nabídku vín, tentokrát z vinařství Šamšula.

Brunch má omezenou kapacitu, nutná je rezervace. Neváhejte,  minule bylo vyprodáno!

Více informací.

09

Zobrazit fotogalerii >>