Agresivní opilec skákal po autech a chtěl se prát se strážci zákona

Foto: MP Zlín
ZLÍN - Zlínští strážníci museli zakročit vůči sedmačtyřicetiletému opilci. Ten naskakoval na zaparkovaná auta a plazil se po nich. Pak se chtěl se strážníky ještě prát, serveru Zlin.cz to oznámil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Incident se stal na sídlišti Jižní Svahy a skončil použitím donucovacích prostředků.

Opilý muž, u nějž docházelo k prudkému střídání nálad, byl velmi vulgární a hlídce strážníků tvrdil, že o nic nejde, protože se s majiteli aut zná, dále, že v noci poleze po laně na střechu mnohapodlažního bytového domu, že je naprosto střízlivý, že venčil psa, že má u sebe devítku atd. atd. Zorientovat se v jeho myšlenkových pochodech a ve zmatené komunikaci bylo pro střízlivého velmi obtížné.

Situace vygradovala v okamžiku, kdy se opilec pokusil udeřit jednoho ze strážníků. V tom mu hlídka musela zabránit za použití donucovacích prostředků a další okamžiky tak agresivní muž strávil s pouty na rukou. „Orientační vyšetření u něj poté prokázalo na 3,2 promile alkoholu v organismu, a protože nedokázal kontrolovat své chování, převezli jej strážníci po vyšetření lékařem k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. Předtím ale vyrozuměli majitele vozidel, s nimiž opilec přišel do kontaktu. Ti naštěstí žádné zásadní poškození nezjistili,“ dodal Janík.

V loňském roce převezli zlínští strážníci do protialkoholní záchytné stanice celkem 111 lidí. Ani v letos zřejmě nebude situace příznivější, protože za necelý první měsíc absolvovaly hlídky Městské policie Zlín převoz sedmi osob. Nejméně v jednom případě tak strážníci zachránili život muži, který si v alkoholovém opojení ustlal v temném koutě poblíž autobusového nádraží v době, kdy noční teploty klesaly hluboko pod bod mrazu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x