Akce Do práce na kole se uskuteční i v zimě

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
ZLÍNSKO - Předpověď na polovinu ledna je mrazivá, ale přesto spolek Do práce na kole naplánoval další ročník Lednové výzvy. Cyklisti, koloběžkáři, běžci a chodci z celé republiky mohou čelit výzvě a vyjít do boje se znečištěným vzduchem a vlastní pohodlností, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Soutěžit se bude od 18. do 25. ledna 2021. Registrace je otevřená od 4. ledna a zcela zdarma.

V rámci celorepublikové akce mohou jednotlivci poměřovat své síly a cestovat do práce a zpět  na kole, koloběžce, pěšky či poklusem od 18. do 25. ledna 2021. „A co za to? Kromě lajků na sociálních sítích, získají účastníci hlavně dobrý pocit z aktivní a ekologické dopravy, která nezatěžuje životní prostředí a v době (post)covidové představuje nejbezpečnější a nejzdravější alternativu,“ podotka Pastuszková.

Výherce cen bude hlavní organizátor Auto*Mat losovat ze všech účastníků s pravidelností nad 66 %.  Je nachystáno 15 týmových startovných do květnové výzvy Do práce na kole 2021, dále pro tři jednotlivce servis kola zdarma u Kolofix (do výše 2 000 Kč) a také několik nových čepic AutoMat.

Bezmotorovou dopravu je možné stejně jako v dalších motivačních soutěžích Do práce na kole kombinovat s MHD či vlakem (do systému si z aplikace či ručně lidé nahrají jen část cesty překonané „na vlastní pohon“).

A jaká byla Lednová výzva Do práce na kole 2020? Za celou Českou republiku se registrovalo celkem 2 760 odvážlivců, tedy o 73 % soutěžících víc než v roce 2019. Z celkového počtu přihlášených mělo 870 dokonce 100% pravidelnost.

V počtu ujetých kilometrů byl za celou republiku na 2. místě cyklista Jirka ze ZLINPROJEKTU a.s. Zlín, který najel za týden neuvěřitelných 571,7 km a na 3. místě soutěžící Michal ze společnosti Continental Barum Otrokovice, který zvládl 547,5 km.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x