„Baví mě být na ulici a ožírat se,“ řekl strážníkům ve Zlíně opilec, který nedokázal ani vstát

Foto: MP Zlín
ZLÍN - Čas od času se rozproudí veřejná debata na téma pomoc lidem bez přístřeší a dalším sociálně nepřizpůsobeným osobám. Argument, který by neměl být ignorován, je, že část z nich si tento životní styl vybrala dobrovolně a nehodlá na něm vůbec nic měnit.

Typickým představitelem tohoto proudu je osmačtyřicetiletý muž z Tlumačova, který se dlouhodobě zdržuje ve Zlíně. Jen v letošním roce se s ním strážníci Městské policie Zlín setkali ve více než 100 případech, kdy obtěžoval své okolí nebo se dopouštěl jiného protiprávního jednání. A nejinak tomu bylo i v sobotu 4. listopadu ve večerních hodinách.

Čtvrthodinu po osmé hodině vyjížděla hlídka MP Zlín k ležícímu muži, který se nacházel u stanoviště vozidel taxislužby v centru Zlína. Po příjezdu strážníci zjistili, že se jedná o „starého známého“, jemuž v organizmu kolují bezmála 3 promile alkoholu.

Dotyčný nebyl schopen kontrolovat své chování a pobyt, natož pak pohyb, ve vzpřímeném postoji byl naprosto nad jeho aktuální síly. Strážníkům přesto neopomněl sdělit, že být na ulici a ožírat se ho baví,“ informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

O poznání méně jeho alotria pobavila nejen strážníky, ale také zdravotnické záchranáře, kteří provedli vyšetření, zda jeho stav není zapříčiněn nějakou jinou zdravotní indispozicí. Nebyl, a proto ho hlídka MP Zlín transportovala k vystřízlivění do kroměřížské záchytné stanice.

Za přestupek proti veřejnému pořádku nyní dotyčnému hrozí teoretická pokuta. Teoretická proto, že ji nemajetný muž stejně nikdy neuhradí. Je přitom jen otázkou několika dalších hodin, maximálně dní, kdy se s ním strážníci opět setkají,“ obává se Pavel Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x