Berani nedali gól rezervě Pardubic, Vsetín otočil duel ve Znojmě

Zlínští hokejisté doma prohráli s Pardubicemi B 0:3. Foto: Berani Zlín, Vojtěch Gargulák
ZLÍN, VSETÍN – Střelecky i bodově naprázdno vyšli doma hokejisté Zlína, kteří ve 24. kole podlehli Pardubicím 0:3, prohráli počtvrté z posledních šest kol a v tabulce Chance ligy klesli na sedmé místo. Lépe se dařilo Vsetínu, který zvítězil ve Znojmě v prodloužení.

Hrdinou sobotního utkání ve Zlíně byl hostující brankář Milan Klouček. Pardubický gólman nastoupil za béčko vůbec poprvé, v Baťově městě předvedl bezchybný výkon, připsal si 36 úspěšných zákroků a druhou nulu v letošní sezoně. Poprvé vymazal v extralize Vítkovice.

Ve Zlíně se dlouho čekalo na gól. Vítězná trefa Lukáše Žálčíka přišla až v 55. minutě. Pardubický útočník se trefil podruhé v sezoně, poprvé od 16. září. První gól v sezoně vstřelil na ledě Beranů Ondřej Rohlík. Na 2:0 zvyšoval do prázdné branky. Triumf hostů stvrdil Rákos.

Zápas se mi hodnotí velice špatně. My jsme herně dnes nepředvedli vůbec nic… Čekal jsem, že na soupeře nastoupíme, že diváci nás poženou, protože kulisa byla na začátku výborná. Myslel jsem si, že hráči se nabudí, ale chvílemi to vypadalo spíš, jako bychom se sešli poprvé. Jenom díky Hufínovi to bylo tak dlouho 0:0, o ten gól jsme si koledovali, i když byl smolný. To, že jsme pak odvolali gólmana a dostali další dvě branky, to už je vabank,“ zhodnotil duel trenér domácích Jan Srdínko.

Hokejisté Vsetína cestovali do Znojma k soutěžnímu utkání po téměř sedmnácti letech. Na jih Moravy se ve velkém počtu vydali také fanoušci Vsetína, kteří se postarali o kvalitní atmosféru souboje dvou bývalých extraligových soupeřů.

Těsně před druhou přestávkou ale došlo v sektoru hostů k roztržce fanoušků s pořadateli, na stadion musela dorazit i policie. Valachy tato pauza zbrzdila, domácí ve zbytku třetiny dvakrát skórovali.

Znojmo začalo proti favoritovi slibně, po dvou třetinách vedlo 3:1. Valaši se ale nevzdali, ve třetí třetině předvedli vůli po vyrovnání a v prodloužení získali utkání na svou stranu. Rozhodnutí obstaral Luboš Rob, který tak skóroval ve čtvrtém utkání v řadě.

Neměli jsme špatný začátek utkání. Zápas se hrál v dobrém tempu. Znojmo čekalo na nějakou naši chybu, my ji udělali a oni ji jen potrestali. Před třetí třetinou jsme si řekli, že musíme dál pokračovat a přelomit to. Myslím si, že jsme v poslední části byli lepším týmem a ty góly jsme si zasloužili,“ myslí si trenér Vsetína Jiří Weintritt.

Chance liga, 24. kolo

BERANI ZLÍN – HC DYNAMO PARDUBICE B 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 55. Žálčík (Švec, Nedbal), 58. Rohlík (Hrníčko, Voženílek), 60. Rákos. Rozhodčí:Skopal, Šudoma – Otáhal, Komínek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 2896. Střely na branku: 36:24.

HC LERAM ORLI ZNOJMO – VHK ROBE VSETÍN 3:4 PO PRODLOUŽENÍ (1:0, 2:1, 0:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Berka (Bartko, Zahradníček), 36. T. Svoboda (Jenyš, Bukač), 40. Jenyš (Hruška, T. Svoboda) – 27. Kern (Š. Jenáček, Dědek), 45. Jandus (Staněk), 57. Klhůfek (Kern, Larsen), 65. Rob (Jonák). Rozhodčí: Horák, Bejček – Dědek, Štěpánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:2. Diváci: 1919. Střely na branku: 36:35. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x