Berani ze zápasu s Litoměřicemi vytěžili jen bod, Vsetín vyhrál ve Frýdku

Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN - Hokejisté Zlína v Chance lize podruhé za sebou ztratili. Berani po sobotní porážce v derby ve Vsetíně neporazili ani doma Litoměřice, Stadionu v pondělím duelu podlehli 3:4 po samostatných nájezdech, které rozhodl Australan Kyle Costa. To Vsetín opět bodoval naplno – tentokrát si poradil s Frýdkem-Místkem 4:1.

Beranům poslední duel příliš nevyšel. I když se v 7. minutě ujali vedení v přesilové hře díky Langovi, za 28 sekund srovnal skóre Svoboda. V polovině úvodní části otočil výsledek Petr Ton a 55 sekund před první pauzou zvýšil náskok Stadionu v početní výhodě Guman.

Zlín snížil až ve 39. minutě, kdy se prosadil domácí kapitán Köhler. V závěru odvolal trenér Miloš Říha brankáře, power-play pak byla ještě vylepšena po vyloučení Gumana. Gago čtyřicet sekund před koncem napřáhl na pravém kruhu a vyrovnal na 3:3.

Utkání šlo do prodloužení, vyrovnaný duel nakonec rozhodly až nájezdy. Lang sice dal gól, za hosty se ale prosadil elegantně Korkiakoski. Celkem se odehrálo devět sérií, prostor v domácím dresu dostali dokonce tři obránci – Čáp, Suhrada a Zbořil. Další úspěch ale Berani nezaznamenali, výhru soupeři naopak vystřelil i přes výtečný výkon Daniela Hufa Kyle Costa.

Hodnotí se mi to velice těžce. První třetinu jsme odehráli špatně, nevím z jakého důvodu… Od půlky zápasu už to začalo být lepší, ale celkově náš výkon byl bez emocí, bez nasazení. A to se pak nedá vyhrávat. Bez emocí se hrát nedá, vypadalo by to jak dnešní 1. třetina, a to za mně nemá s hokejem nic společného. Nakopla nás hra do těla. Začali jsme bruslit, vyhrávat osobní souboje. To ten tým nastartuje, nastartují se i diváci. Díky tomu jsme i nakonec vyrovnali. Díky bohu za ten bod,“ zhodnotil duel asistent trenéra zlínských Beranů Petr Leška.

Vsetín cestoval k utkání 10. kola Chance ligy do nedalekého Frýdku-Místku. V klubovém autobuse chyběl útočník Pavel Klhůfek, návrat z marodky ale ohlásil jiný útočník Štěpán Bláha. Vsetín povolil domácím rysům pouze vyrovnávací branku v první třetině, aby si ale do první sirény vzal vedení znovu zpět. V Polárce Valaši využili hned dvě přesilové hry, jednou se prosadili i ve vlastním oslabení, a stále tak dýchají na záda vedoucí Porubě.

Vsetín má tady ve Frýdku-Místku tradičně vždy velmi těžkou práci. Historicky se nám tady moc nedaří. První polovina utkání to jen potvrdila. Nehráli jsme svou hru, ale paradoxně nás zranění Kuby Ďurkáče probralo a od té chvíle jsme se víc vraceli ke své hře. Třetí třetina byla jediná dle našich představ, kdy jsme to dohráli do třech bodů,“ těší vsetínského kouče Jiřího Weintritta, který má starosti o zdravotní stav obránce Ďurkače.

Nicméně myšlenky nás všech jsou teď s Kubou, který musí zůstat v nemocnici. Všichni si moc přejeme, aby jeho zranění nebylo vážné,“ prohlásil Weintritt.

Ten si váží i velké podpory fanoušků.  „V minulém kole bylo na Zlín 4600 diváků a dnes, i když je pracovní den, tak za námi dorazilo kolem tří stovek diváků. Ta jejich podpora je úžasná,“ dodal Weintritt.

Chance liga, 10. kolo 

Frýdek-Místek – Vsetín 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Branky: 10. Hotěk – 5. Š. Jenáček, 17. Hrňa, 43. R. Půček, 48. Jonák. Rozhodčí: Kubičík, Rapák – O. Veselý, Peluha. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 927.

Zlín – Litoměřice 3:4 po sam. nájezdech (1:3, 1:0, 1:0 – 0:0)

Branky: 7. M. Lang, 39. Köhler, 60. Gago – 7. P. Svoboda, 11. Ton, 20. Guman, rozhodující sam. nájezd Costa. Rozhodčí: Koziol, Grygera – Kráľ, Kleprlík. Vyloučení: 7:8, navíc M. Novotný – Sihvonen oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 2352.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x