Berani zlomili odpor Frýdku-Místku ve třetí třetině a vyhráli 4:1. Vsetín v Třebíči padl až po nájezdech

Útočník Zlína Petr Holík (ve žlutém) při zápase s Frýdkem-Místkem. Foto: Vojtěch Gargulák, RI OKNA Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína zůstávají na domácím ledě zatím stoprocentní. Berani v 5. kole přehráli Frýdek-Místek 4:1 a v tabulce Maxa ligy poskočili právě před svého středečního soupeře na osmé místo.

Berani vstoupili do střetnutí s Rysy v mírně pozměněné sestavě. V bráně se letos poprvé představil Jaroslav Pavelka, Jan Süss pak povýšil do elitní lajny k Petru Holíkovi. Domácí nakonec houževnatého soupeře se skvělým Patrikem Švančarou v bráně zlomili ve třetí třetině, kdy přesilovku 5 na 3 zužitkoval dvougólový Jesse Paukku. Výhru nakonec pojistily ještě dvě trefy do prázdné brány.

V první třetině nám trochu chyběly nohy, neprosazovali jsme se přes střední pásmo. Když už jsme se dostali do útočného, hosté to otáčeli a bylo to nebezpečné. Ztráceli jsme tam síly. Bylo to o prvním gólu. Když dáte jeden, dva, soupeř to musí otevřít. Bohužel se nám to nepodařilo. Sice jsme se dostali do vedení, v oslabení jsme však chybovali, hosté vyrovnali na 1:1,“ popisuje začátek utkání trenér Beranů Ján Pardavý.

Jeho tým nakonec duel rozhodl ve třetí třetině. „Hráčům jsme říkali, aby byli trpěliví, že šance si vytvoříme. Přišla v přesilové hře, kterou jsme využili. Nakonec nás uklidnil gól na 3:1. Zápas jsme zvládli. Třeba si toho vážit,“ dodal Pardavý.

Dramatický průběh nabídl souboj Horácké Slavie Třebíč se Vsetínem. Od začátku museli Valaši dotahovat manko, což se jim nakonec podařilo ve třetí třetině zásluhou Hrni a Stříteského. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž až v deváté sérii rozhodl o bonusovém bodu pro domácí Vítězslav Brož.

V náš neprospěch rozhodla hrozně ospalá první třetina. Kvůli tomu jsme tento zápas nevyhráli. Upozorňovali jsme na to, že jde o nové a malé hřiště. Třebíč je na to už zvyklá. Od nás tam nebyl dobrý pohyb, první třetina 0:2 a kdybychom první třetinu neprohráli, tak zápas vypadal jinak. Ale to je kdyby…“ myslí si kouč Vsetína Luboš Rob.

Valaši pak hru stáhli na tři pětky, aby se dostali do většího tempa a zápřahu, což jim vyšlo.

V některých momentech jsme mohli rozhodnout, ale jinak to byl vyrovnaný a bojovný zápas. V nájezdech rozhodl jeden povedený, tam jsme měli být produktivnější,“ ví dobře Rob.

Více ho štve nepovedená první třetina. „Třebíč byla v této části zápasu lepší a góly si zasloužila. K tomu si musíme jasně říct, že ze čtyřech zápasů jsme měli třikrát první třetiny špatné. To je vyloženě věc našeho týmu. Co se týče prodloužení, někdy se to protrhne jednou šancí, dnes to tak nebylo. Ani jeden tým neriskoval, nebylo to nahoru dolů, bylo to spíš hlídané. Na nájezdy jsme čekat nechtěli, spíš se čekalo na tu jednu šanci, ale tu ani jeden soupeř neměl,“ dodal Rob.

Maxa liga, 5.kolo

RI OKNA Berani Zlín – HC Frýdek-Místek 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 33. Kverka (Šlahař, Válek), 45. Paukku (Holík, Pohl), 58. Köhler (Sedláček, Urbanec), 60. Paukku (Salonen, Pavelka) – 39. Ramik (Ostřížek, R. Veselý). Rozhodčí: Micka, Šico – Vašíček, Teršíp. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2160. Střely na branku: 39:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

SK Horácká Slavia Třebíč – VHK ROBE Vsetín 4:3 po samostatných nájezdech

(2:0, 0:1, 1:2 – 0:0)

Branky: 3. Tomáš Svoboda (Vodička), 18. Dočekal (Tomáš Svoboda, Bittner), 45. Malý (Tomáš Svoboda), rozh. náj. V. Brož – 36. Jandus (Jenáček), 41. Hrňa, 49. Stříteský. Rozhodčí: Horák, Gebauer – Komínek, Peluha. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváků: 638. Střely na branku: 34:27.