Čeká nás těžký soupeř, zní z šatny Beranů před čtvrtfinále s Porubou

Berani vstoupí do čtvrtfinále na ledě Poruby dnes večer. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Dnes večer se hokejová Chance liga překlopí do své klíčové fáze. Dvaapadesát zápasů rozdalo karty pro vyřazovací boje, do kterých zlínští Berani vstoupí na ledě Poruby, kde je ve středu a ve čtvrtek čekají první dva čtvrtfinálové duely. Naváže žlutomodrá parta na povedený závěr základní části a získá první body do série hrané na tři vítězná utkání?

O své účasti ve čtvrtfinále Berani rozhodli až v posledním kole právě proti Porubě, kterou na domácím ledě zdolali 3:2 po samostatných nájezdech. Dokonali tak famózní stíhací jízdu, kterou nastartovali po novém roce a během které stáhli až čtrnáctibodové manko a v dramatickém finiši uzmuli spot mezi nejlepšími šesti týmy základní části.

Shodou okolností tak zlínské hokejisty čekají minimálně tři další zápasy proti Porubě. Ta si prožila poněkud rozdílný průběh dosavadní sezóny. Ostravané totiž do ligy vstoupili skvěle a dlouho se suverénně slunili na čele tabulky, v závěru jakoby jim však docházel dech a po sérii nepřesvědčivých výsledků spadli na třetí místo. V play-off se však začíná nanovo a první krok ve čtvrtfinálové sérii tak bude velice důležitý.

Poruba je jedním z nejsilnějších týmů v celé lize, mají spoustu hráčů s extraligovými zkušenostmi. Hrají zajímavý herní systém, čeká nás těžký soupeř ale věřím, že na něj jsme připraveni,“ myslí si hlavní trenér Beranů Miloš Říha mladší.

Souboj ambiciózních i nejtrestanějších mužstev

Poruba patří mezi kluby z velkými ambicemi, minulá sezóna pro ni ale skončila zklamáním, když Ostravané skončili až dvanáctí a vyřazovací boje se jich tak netýkaly. Aktuální ročník jim ale vychází o poznání lépe, a to i díky ofenzivnímu stylu hry, což se v základní části projevilo také ve statistikách. Ostravané dohromady nastříleli 167 branek, což je nejvíce ze všech týmů Chance ligy.

Nyní je čeká čtvrtfinále proti Beranům. Zajímavostí je, že půjde o souboj nejtrestanějších mužstev základní části, oba soupeři ale častá vyloučení dokázali kompenzovat výborným oslabením. Tomu odpovídá i fakt, že ve čtyřech vzájemných zápasech v této sezóně padl jediný přesilovkový gól.

Oba úvodní souboje v RT TORAX Areně startují v 17:30. Třetí zápas je na programu v neděli 12. března od 17 hodin na Zimním stadionu Luďka Čajky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x