Čtvrtek ve znamení nehod. V permanenci byli hasiči i záchranka

Nehoda u Lubné. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Ani čtvrteční odpoledne se na komunikacích Zlínského kraje neobešlo bez dopravních nehod. Bouralo se hlavně na Zlínsku a Kroměřížsku, kde hasiči během několika hodin zasahovali celkem u tří havárií.

Zlínští profesionální hasiči a jednotka z Vizovic byli vysláni k nehodě osobního vozidla, se kterým řidič sjel u Zádveřic-Rakové na Zlínsku ze srázu a skončil mezi stromy.

Zraněnému řidiči poskytli hasiči první předlékařskou pomoc. U vozidla odpojili autobaterii a provedli protipožární opatření. Po zadokumentování místa nehody dopravní policií asistovali hasiči při vytažení automobilu zpět na cestu,“ informovala Lucie Javoříková.

Ve čtvrtek v podvečer pak měli spoustu práce kroměřížští hasiči, kteří byli nejdříve vysláni na silnici v katastru obce Lubná na Kroměřížsku, kde skončila řidička se svým vozidlem na boku v závěji v příkopu.

Hasiči zajistili vozidlo proti pohybu. Do příjezdu posádku zdravotnické záchranné služby poskytli řidičce zázemí ve své cisterně. I zde po zadokumentování místa nehody dopravní policií pomohli s vytažením automobilu z příkopu zpět na cestu a naložit na odtahový vůz,“ pokračovala Javoříková.

Zanedlouho byla hasičská jednotka z Kroměříže požádána posádkou zdravotnické záchranné služby o pomoc při další havárii osobního vozidla, tentokrát v katastrálním území obce Rataje na Kroměřížsku, kde řidič narazil do stromu.

Zraněná osoba skončila v péči zdravotníků. Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. K úniku provozních kapalin nedošlo,“ dodala mluvčí hasičů s tím, že hasiči na závěr asistovali s naložením auta na vůz odtahové služby.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x