Cyklistický závod zasáhne do provozu zlínské MHD

Ilustrační foto: DSZO
ZLÍN – V pátek 26. července se v centru Zlína pojede cyklistický závod CZECH TOUR. I když dopady na provoz MHD nebudou nijak drastické, je potřeba se připravit na pár změn. Ty zasáhnou hlavně autobusy na lince 31P a 32. Co se tady změní?

Do centra Zlína v pátek 26. července zavítá 2. etapa mezinárodního cyklistického závodu CZECH TOUR. To si vyžádá dopravní omezení, která se dotknou taky provozu MHD.

Celý den bude na lince 31P zrušena zastávka Památník T. Bati. Autobusy tak budou celý tento závlek vynechávat. Nejbližší zastávka, na které budou moci cestující vystoupit a nastoupit, bude v této lokalitě Zimní stadion. Zastavovat tady budou autobusy č. 32.

Právě na lince 32 je hned několik změn, které na cestující v pátek čekají.

  • Spoj s odjezdem v 11:58 z Kudlova-točny bude veden jako linka č. 32K. Po příjezdu na Filmové ateliéry-točnu ve 12:24 bude ihned pokračovat v jízdě přes Kudlov-tiskárnu na Kudlov-točnu.
  • Spoj ve 12:24 z Filmových ateliérů směrem na náměstí Práce, Školní a Kudlov bude v trase Filmové ateliéry-točna – Školní vynechán bez náhrady. Až ze zastávky Školní pojede ve 12:33 autobus po ulici Hradské přímo na Kudlov.
  • Spoj linky č. 32 z Kudlova ve 12:38 bude uspíšen a pojede již ve 12:18 a svou jízdu ukončí na zastávce Náměstí Míru (bude veden jako linka č. 32m). Z Náměstí Míru přes Náměstí Práce na Filmové ateliéry bude spoj zrušen bez náhrady.
  • Z Kudlova-točny bude zaveden nový spoj č. 32F s odjezdem ve 12:54. Bude veden přes Kudlov-tiskárnu na Filmové ateliéry a dále podle standardního jízdního řádu.

V průběhu závodu bude navíc peloton projíždět po silnici I/49. Ta se tak asi na 15 minut krátkodobě uzavře v místě, kde se nachází zastávka Náměstí Práce pro směr jízdy do centra. Vozidla MHD, která tudy budou v této době projíždět, tak budou nabírat zpoždění.

--> --> --> --> -->