Den otevřených dveří nahradí zlínská univerzita dnem otevřených oken

Ilustrační foto (Foto: UTB)
ZLÍN - Den otevřených oken chystá Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB). Uskuteční se ve čtvrtek 4. února, uchazeči o studium sice nemohou kvůli pandemii koronaviru zavítat na půdu univerzity osobně, budou se však moci připojit online, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí UTB Petra Svěráková.

„Vzhledem k současné situaci nemůžeme akci uspořádat tak, jak jsou všichni zvyklí. Proto jsme se rozhodli otevřít okna – ta počítačová,“ vysvětlil rektor univerzity Vladimír Sedlařík.

Zájemci o studium se budou moci připojit online na sociálních sítích univerzity a všech fakult. Po celý den bude připraven atraktivní program, který budou moci sledovat z pohodlí svých domovů, a přesto se budou cítit, jako by na univerzitě reálně byli.

„Všechny fakulty natočily speciálně pro Den otevřených oken 360ti stupňová videa, která zájemcům o studium umožní vidět prostředí fakulty tak, jakoby byli reálně ve Zlíně nebo Uherském Hradišti. Připraveny jsou přednášky s pedagogy, kteří zájemcům sdělí podmínky přijetí, jak studium probíhá i jaké jsou možnosti uplatnění po ukončení studia,“ popisuje kancléřka UTB Andrea Kadlčíková.

Na Facebooku i Instagramu budou probíhat online chaty, kde si mohou zájemci popovídat se současnými studenty i pracovníky fakult a zeptat se na cokoli, co je kolem studia zajímá.

Také Studentská unie UTB si připravila video, kde se uchazeči seznámí s životem vysokoškoláků ve Zlíně a akcemi, které pořádají a kde se společně baví. Díky videu se podívají také na vysokoškolské koleje a do menzy.

Na univerzitním webu se mohou seznámit s úspěšnými absolventy UTB a inspirovat se jejich příběhy.

„Z programu to není zdaleka vše, fakulty si připravují další a další překvapení. Mohu jen doporučit, ať se uchazeči rozhodně připojí. Těšíme se na ně a věříme, že jim tato netradiční akce pomůže při rozhodování o dalším studiu,“ uzavřela kancléřka UTB Andrea Kadlčíková.

Akce potrvá od 10.00 do 20.00 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x