Dětské hřiště na Štěrkovišti má novou podobu

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - V Otrokovicích bylo zrekonstruováno další dětské hřiště. Na sídlišti Štěrkoviště nyní děti mohou využívat nové herní sestavy splňující současné požadavky, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Pastuszková.

Opravy pokračují v souladu se záměrem města na postupnou rekonstrukci nevyhovujících dětských hřišť.

Oprava se uskutečnila v průběhu měsíců října a prosince a otrokovická radnice do ní investovala přibližně 670 tisíc korun. Původní dřevěná herní sestava byla nahrazena moderní sestavou zhotovenou z nerezové oceli v kombinaci s plastovými prvky. Výhodou těchto materiálů je na rozdíl od dřeva dlouhá životnost a nižší nároky na údržbu. Hřiště bylo dále doplněno o houpačky, kreslící tabuli a pružinové houpadlo. Nová je i bezpečnostní dopadová plocha pod průlezkami, která bude z jara letošního roku vylepšena finálním pryžovým povrchem. Zrekonstruovány byly rovněž chodníky v okolí hřiště a v letošním roce se dočká opravy i sousední pískoviště.

„S rekonstrukcemi dětských hřišť hodláme pokračovat i v následujících letech. Pro letošek připravujeme obnovu vybraných hřišť zejména na sídlištích Střed, za poliklinikou, Štěrkoviště a Trávníky, kde hodláme využít i dotačních prostředků z programu Revitalizace panelových sídlišť. Je třeba však zároveň říci, že některá málo využívaná hřiště v nevyhovujícím technickém stavu budeme postupně rušit a nahrazovat zelení,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x