Do dětských hřišť investovalo město Zlín přes sedm milionů korun

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Modernizace a údržba dětských hřišť vyšla loni zlínskou radnici na 7,3 milionu korun. Server Zlin.cz o tom za město informovala Irena Orságová.

Magistrát města Zlína pečuje ve Zlíně a jeho místních částech o 250 dětských hřišť. I přes nepříznivé období a omezení realizace investičních akcí se mu v loňském roce podařilo hned několik z nich zrekonstruovat. Kromě toho zajistilo pravidelnou údržbou jejich funkčnost a bezpečnost.

Rekonstrukci si vloni vyžádalo několik dětských hřišť. Obnovy se dočkalo dětské hřiště ve čtvrti Mokrá, za kterou město zaplatilo přes 400 tisíc korun. Na 183 tisíc korun pak přišla rekonstrukce horolezecké stěny včetně bezpečné dopadové plochy na hřišti na Jižních Svazích. V místní části Lhotka-Chlum bylo hřiště na základě požadavku komise místní části doplněno o oblíbený herní prvek – lanovou pyramidu. Je zhotovena z kvalitních, bezúdržbových materiálů s dlouhou životností a město vyšla na 104 tisíce korun. V rámci 7. etapy regenerace panelového sídliště byla kompletně proměněna také dvě hřiště v Malenovicích, a to v ulicích Milíčova a Tyršova. Na obou hřištích teď mohou děti využívat moderní atraktivní herní prvky, jako jsou trampolína, kolotoč, bagr na písek, houpací lavice či balanční deska. Součástí hřišť jsou dopadové plochy z lité pryže. Tato hřiště byla financována z dotace i městské pokladny. Město se na nákladech podílelo částkou cca 2,5 milionu korun.

Vystavěna byla i dvě hřiště, jejichž podobu navrhli sami obyvatelé Zlína, a to v rámci projektů participativního rozpočtu Tvoříme Zlín. Jedná se o dětské hřiště na Letné, které bylo doplněno o skluzavku, houpačku, kreslicí tabuli, piškvorky a námořní bitvu, to vše v hodnotě 470 tisíc korun. Na dětské hřiště na Podhoří byly umístěny dvě trampolíny a dětská lanovka, dohromady za 338 tisíc korun.

„Investice do modernizace dětských hřišť hrazená z městského rozpočtu se v loňském roce vyšplhala na čtyři miliony korun. Objem finančních prostředků, který byl potřeba na pravidelnou údržbu a opravy dětských hřišť ve Zlíně, dosáhl výše 3,3 milionu korun,“ vyčíslil náměstek primátora města Zlína Bedřich Landsfeld.

Pravidelnou údržbu dětských hřišť zajišťuje Odbor městské zeleně při Magistrátu města Zlína. Kromě obměny či opravy poškozených herních prvků a dopadových ploch pod atrakcemi k ní patří také úklid, výměna písku v pískovištích nebo vývoz odpadkových košů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x