Do Zlína míří Sparta

Bohumil Páník (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Když naposledy podlehli zlínští fotbalisté pražské Spartě na jejím hřišti 1:3 dvěma góly v samém závěru, bral to tehdy trenér Ševců Bohumil Páník hodně emotivně. Teď stojí před novou výzvou. Zažil toho ve fotbale už opravdu hodně, zápas s některým z pražských "S" je ale vždycky výzvou.

Co říkáte na dosavadní působení Vašeho kolegy Pavla Vrby ve Spartě?

Nový trenér je vždycky nová výzva pro hráče. Mění se taktika, často i vytížení hráčů, vnímání fotbalu v kabině, mění se částečně i vztahy, vždycky je to oživení, Pavel Vrba je zatím úspěšný.

Je, získal šest bodů, dvakrát to ale byla pořádná divočina, výhry v Olomouci a doma s Karvinou v pěkných přestřelkách…

Počítají se body, těch má šest, úplně jakoby zázrakem oživil Davida Moberga Karlssona, ten dal ve dvou utkáních pět branek, prostě ten efekt nového muže na postu trenéra funguje.

Vy jste pozoroval v Liberci jasný herní progres, jenže body vám utekly a teď silná Sparta, mají hráči větší motivaci než jindy?

Když k nám přijede třeba Sparta nebo Slavia, musíte dokonce hráče v jejich motivaci brzdit, je o ni postaráno už věhlasem samotného soupeřem, někdy to může být přímo kontraproduktivní, i tohle je součástí taktické přípravy.

Body už moc potřebujete, jak jej či lépe řečeno je, tedy tři, získat?

Absolutní nasazení, nic nevypustit, dodržování taktických pokynů a i trocha štěstí, tak to bývá. A snad bude.