Do Zlína přijede Kávafest! Milovníky kávy čekají degustace, workshopy i soutěž o kávovar

Foto: Kávafest
ZLÍN – Světový den kávy se také v letošním roce bude slavit ve Zlíně. V sobotu 14. října se v Galerii Desítka od 10 do 17 hodin uskuteční už 7. ročník Kávafestu. Vedle ochutnávání oblíbeného moku budou mít milovníci kávy možnost zasoutěžit si o domácí kávovar.

Tradice Kávafestu začala před sedmi lety a od té doby si získala nejen srdce kávových nadšenců, ale i těch, kteří chtějí lépe poznat svět kávy. První dva ročníky akce se konaly v prostorách zlínského zámku. Další čtyři ročníky se pak s covidovou pauzou uskutečnily v Kongresovém centru Zlín. Aktuálně sedmý ročník bude v Galerii Desítka, v 10. patře Obchodního domu Zlín.

Galerii s nádherným výhledem na dominanty Zlína zaplní kávové stánky regionálních pražíren. Návštěvníci budou moci ochutnat kávy z různých zemí a světadílů. Přítomní kávoví odborníci pak poradí s výběrem kávovaru i vhodné kávy,“ láká k návštěvě organizátor akce Jaroslav Střecha.

Kávafest ale není jen o ochutnávce kávy. Bude to den plný akcí, vzdělávání a zábavy. Kromě kávového trhu se uskuteční také tematické přednášky, degustace káv a workshopy přípravy kávy, včetně oblíbeného malování obrázků.

Ani soutěživí návštěvníci nepřijdou zkrátka. „Každý, kdo vyplní soutěžní kupón a odpoví na anketní otázku, má šanci vyhrát skvělý kávovar od značky NIVONA. Navíc, každý host obdrží plechovku oblíbeného nápoje Vincentka ke své vstupence,“ dodal Střecha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x