Dvě věže. Ševci získali do útoku vysoké forvardy Kozáka a Balaje

Fotbalisty Zlína posílil zkušený útočník Libor Kozák. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN – Fotbalisté Zlína přivedli vytoužené posily do útoku. Vedení předposledního týmu FC Trinity se na půlročním hostování dohodlo s Liborem Kozákem a Slovákem Filipem Balajem. Oba hráči se již v pátek připojili k týmu, který se nyní připravuje na soustředění na Maltě.

Kozák tak po konci ve Slovácku zůstal v regionu a posílil krajského rivala.

„O Libora jsme stáli už před několika lety, v té době to nedopadlo, ale jsem rád, že nyní už to vyšlo. Je to hráč se zkušenostmi, který si prošel velkými kluby, což v naší situaci potřebujeme. Výhodou je i to, že se znají s trenérem Vrbou z působení ve Spartě,“ řekl viceprezident klubu Zdeněk Grygera.

Rodák z Opavy má za sebou zajímavý životopis. V Itálii oblékal dres Lazia Řím, kde se v sezoně 2012/13 stal nejlepším střelcem Evropské ligy, dále pak Brescie nebo Livorna, působil také v anglické Aston Ville.

Do české ligy se vrátil v lednu 2019, kdy se upsal Slovanu Liberec. Po půlroce se přesunul na Spartu, kde strávil dva roky.

Minulou sezonu odehrál za maďarský Puskás Akadémia, kde ve 29 zápasech zaznamenal pět branek a čtyři asistence. Na svém kontě má také devět reprezentačních startů a dva góly.

Podzim prožil ve Slovácku, kde před koncem roku rozvázal smlouvu a nyní se dohodl na angažmá ve Zlíně.

Kromě Kozáka kádr doplnil také slovenský mládežnický reprezentant Filip Balaj. Pětadvacetiletý útočník přišel na Letnou na hostování z polské Ekstraklasy, kde oblékal dres klubu Cracovia Krakov.

„Filip má velký potenciál, který se mu dařilo naplňovat zejména na Slovensku, díky čemuž se také dostal do polského Krakova a my věříme, že na toto opět naváže i zde,“ prohlásil Grygera.

Balaj fotbalově vyrůstal v Nitře, kde se probojoval až do A týmu. V 74 zápasech vstřelil 34 gólů, díky čemuž si jej vyhlédla Žilina, kde až tolik nezářil.

Naopak další angažmá ve Zlatých Moravcích mu vyšlo a vysloužil si přestup do Polska. V Cracovii nastupoval společně s ex-zlínským kapitánem Jakubem Jugasem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x