Fotbalisté Zlína jsou na Maltě, ve středu začínají Malta Tipsport Cup se slovenskou Trnavou

ZLÍN - Z deštivého Brna na prosluněnou Maltu vyrazili fotbalisté FC Trinity Zlín už v pondělí dopoledne. Dnes měli na programu dvě tréninkové jednotky.

S týmem na Maltu přiletěla už i nová posila – stoper Michal Jeřábek. „Může se ale stát, že se k nám během pobytu někdo připojí,“ připouští asistent trenéra Zlína Vít Vrtělka.



Doma zůstal pouze marod Hloušek. Fit už je naopak Francouz Drame, který se kvůli střevním problémům připojil k týmu později.



Trenér Pavel Vrba vzal s sebou na Maltu tři brankáře a jednadvacet hráčů do pole. Šanci dostane mládežnický reprezentant Slončík, ukázat se mohou i ostatní hráči.



Ex-reprezentační kouč nové svěřence stále poznává, od svých asistentů však má k dispozici veškeré informace. „Na Maltě budeme hledat optimální složení,“ přikyvuje asistent trenéra Vít Vrtělka. 



Letadlo s ševci, kteří do nejmenší členské země Evropské unie odcestovali společně s hráči Liberce, Trenčína a Trnavy, přistálo na Maltě v pondělí před půl jednou. Vítalo je sluníčko, silný vítr a příjemných osmnáct stupňů. Hráči se poté z letiště přesunuli autobusem na hotel, vpodvečer absolvovali za příjemného jarního počasí adaptační trénink. 



V úterý se už do toho pustili naplno. „Nejeli jsme sem na dovolenou ani na výlet, ale pracovat. Samozřejmě jsme rádi, že jsme dostali tu možnost trénovat v lednu na přírodní trávě v dobrých klimatických podmínkách,“ pochvaluje si Vrtělka. „Jelikož druhá polovina sezony startuje už za necelé tři týdny, budeme se věnovat kondici, ale samozřejmě využijeme i toho, že jsme na přírodní trávě, takže budeme dělat herní věci,“ přidává. 



První zápas Tipsport Malta Cupu čeká ševce ve středu odpoledne proti slovenské Trnavě. Na úvod přípravného turnaje se parta Pavla Vrby pokusí Spartaku oplatit těsnou porážku 0:1 ze začátku prosince. Na umělé trávě v Senci rozhodla trefa De Azeveda. „Narazíme na jiný tým, než které budeme potkávat v lize. Bude to zajímavá konfrontace s kvalitním slovenským týmem. Zápas nám určitě ukáže spoustu věcí,“ je si vědom.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x