Fotbaloví trenéři – věční cestovatelé, Velikonoce nejsou výjimkou

Bohumil Páník, foto: FC Zlín
ZLÍN - Někdo jim závidí, někdo pro změnu lituje. Fotbalové soutěže se odjakživa hrají o víkendech a tak je jasné, že si fotbaloví trenéři užijí cestování do sytosti. Což platí i o tak rodinných svátcích, jako jsou Velikonoce. Příklady hledejte mezi stovkami nadšených šéfů laviček mládežnických týmů od přípravek po starší dorostence. Nu a pak samozřejmě i u tváří, řekněme, známějších. Zde pár příkladů.

„Já se byl v pátek podívat na syna, jak se mu povede společně se spoluhráči v dresu Uherského Brodu v duelu MSFL se zlínským B týmem. Vyšla z toho remíza, což je pro Broďany dost málo, budou se zase bít o záchranu,“ ví moc dobře táta a trenér Jan Somberg. Má bohaté zkušenosti z trénování zlínských mužstev, ponejvíce vešel do povědomí veřejnosti jako souputník zkušenějšího Bohumila Páníka v řadě ligových týmů nejen Zlína. V sobotu odpoledne zase na fotbal, současný trenér Mladcové vedl svůj tým za zlínského „nadměstí“ proti Bojkovicím. „No když to máme takhle pěkně v první půli Velikonoc, tak nezůstanu manželce dlužen nedělní výlet a jistě zbude čas i na pondělní mrskačku,“ říká trenér, který ale už má své civilní zaměstnání na zlínském magistrátu.

Jeho dlouholetý kolega Bohumil Páník má také zajímavý program. Je teď trenérem divizního Bzence.

„Na Bílou sobotu jedu s týmem do Šternberka, úvod jarní části nám vyšel, zdolali jsme lídra ze Strání, tak snad budeme v dobrých výkonech pokračovat,“ doufá s tím, že má zajímavý mimofotbalový program i po svátcích. „Sotva skončí šlahačka, budu mít trochu jiném starosti, konečně se dostanu k operaci kolena. Svěřím se do rukou odborníků a moji tenisoví soupeři ať se v létě po rekonvalescenci těší,“ vyhlíží dny a týdny příští zkušený bard trenérského řemesla.

Cestování čeká i na zlínského Bronislava Červenku. „V sobotu jedeme do Mladé Boleslavi, pořádně náročná prověrka to bude. Hrajeme v neděli odpoledne, tak z těch Velikonoc mimo fotbal moc nezbude,“ pravil před odjezdem do města automobilů s tím, že se také mrkl na svého syna Patrika, který v pátek nastoupil v dresu Uherského Brodu proti zlínské rezervě.

Možná největším cestovatelem v téhle „koučské“ partičce je Jan Jelínek. Luhačovický občan je teď ve službách Mladé Boleslavi. „To víte, že jsem to měl do práce podstatně blíž do Zlína, ale my trenéři už jsme od malička coby fotbalisté na víkendové cestování zvyklí. Program je pořád nabitý, z Boleslavi je to domů do lázeňského města pěkně daleko, hrajeme v neděli, tak to na nějakou rodinnou idylu a výlety nevypadá, ale takový je prostě náš trochu kočovný život,“ dodává věčně usměvavý trenér.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x