I přes koronavirovou krizi se sezona na otrokovickém koupališti vydařila

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE - Městské koupaliště a Rekreační oblast Štěrkoviště v Otrokovicích mají za sebou i přes koronavirovou krizi docela úspěšnou sezonu. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Pastuszková.

Obě zařízení provozuje městská společnost TEHOS. „Městské koupaliště bylo oproti minulému roku veřejnosti otevřeno kvůli počasí v součtu méně dnů než minulý rok, nicméně průměrně jej navštívilo  přibližně 470 návštěvníků za den, což je více než loni,“ uvedl jednatel společnosti TEHOS Tomáš Morys.

V letošním roce bylo do oprav a dovybavení areálu koupaliště investováno přibližně 600 tisíc korun. „Největší obnos z této částky byl použit na nutné opravy úpravny bazénové vody. Dále byly provedeny výměny plastových roštů a přechodových žlábků u hlavního bazénu, nátěru venkovního mobiliáře, dovybavení venkovního zázemí plavčíků, nátěru oplocení a dalších součástí areálu,“ vyjmenoval Morys. Záměrem města je na příští rok realizovat kompletní rekonstrukci dětského bazénu včetně doplnění vodních prvků, oprava zpevněných ploch kolem dětského bazénu, nová skluzavka do hlavního bazénu, instalace turniketů, pokladny a pokladního systému.

Rekreační oblasti Štěrkoviště si od 1. července do 30. srpna přišlo užívat tobogánu, dětského brouzdaliště a štěrkáče přes 33 tisíc návštěvníků, což je oproti loňskému roku výrazný nárůst. „Z důvodů omezení vyvolaných mimořádnými  opatřeními se bohužel tentokrát neuskutečnila celá řada tradičních akcí jako např. triatlonový závod Moraviaman, závody dračích lodí při Otrokovických letních slavnostech, Lážo plážo festival atd,“ připomněl jednatel.

Rovněž na údržbu a opravy tohoto areálu byly vynaloženy finanční prostředky v obdobné výši jako u koupaliště. Bylo opraveno filtrační zařízení pro bazénovou vodu u brouzdališť, opravena kanalizace a sanitární techniky na sociálním zařízení u minigolfu, opraveno oplocení u táborové základny DDM Sluníčko, nátěry venkovního mobiliáře a dětských průlezek, opraveny dlažby u dětských brouzdališť, upraveny vstupy do vody a pláží přírodní vodní plochy a nátěr schodiště a nosné konstrukce tobogánu. „Na příští rok plánujeme opravu zábradlí u toboganu pro zvýšení bezpečnosti návštěvníků, opravu kanalizace a odpadů na sociálním zařízení u plážového volejbalu, opravu a doplnění venkovního mobiliáře – lavičky, koše atd. a nátěry bočních stěn dětských brouzdališť,“ vyjmenoval Tomáš Morys.

Záměrem pro příští letní rekreační sezonu je zajistit vyšší kvalitu travnatých pláží jak na koupališti, tak v Rekreační oblasti Štěrkoviště. „Věřím, že obě letní rekreační zařízení zůstanou pro návštěvníky atraktivní a že se nám podaří zvyšovat úroveň a kvalitu prostor a nabízených služeb i do budoucna,“ uzavřel Tomáš Morys.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x