Jan Jelínek coby živá voda

Jan Jelínek. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - Tréninkové centrum fotbalistů zlínského Fastavu na Vršavě. V areálu Vlastislava Marečka známé tváře zlínských fotbalistů. Ještě před pár dny tu vedl tým Bohumil Páník s Janem Sombergem. V pondělí se loučili s hráči po sérii nepovedených výsledků, ale bohužel i výkonů. Takový je fotbalový život, teď už měl hlavní slovo devětatřicetiletý Jan Jelínek, který zatím působil u B týmu. Spolu s ním David Hubáček a Otakar Novák.

Trénink vypadal docela intenzivně, Jelínek byl plný energie a zápalu, to bylo znát. Po skončení si popovídal s některými borci individuálně a pak svolil k rychlému rozhovoru.

První dojmy?

Pocity dobré až výborné. Ovšem má to jeden háček, který tu prostě je. To, co je pozitivního na tréninku, se musí přenést do zápasu. Za výkony tady na Vršavě nám nikdo body nedá. Hráči pracují celý týden dobře, ale je na nás všech, aby se to projevilo ve hře.

Hrajete v sobotu na Baníku, to tedy nebude lehký soupeř ani náhodou. Jak tohle mužstvo vnímáte?

Prohráli na Spartě, o to víc budou hladní doma. Stronati, De Azevedo, Laštůvka, Tetour, celá řada dalších výborných fotbalistů… Myslím, že je to hodně silný soupeř. Hrají doma, jsou velice bojovní, přijdou diváci, no bude to zajímavá premiéra.

Diváci, byť tedy fandové soupeře, to musí být motivující faktor, ne?

Rozhodně, vím, že se naši kluci těší. Věřím, že ta kulisa požene i nás a zápas bude mít grády.

Z trenéra Béčka, které navíc pořádně nehraje, naráz do ligy a ostrého zápasu. Neruší vám to trochu klidný spánek?

Tak hlavně se neberu jako hlavní trenér, jsme tým a navíc to považuji za záskok, ale je pravda, že zodpovědnost je veliká. Možná i trošku hůř spávám, na sobotu se ale samozřejmě moc těším a věřím, že to bude vypadat slušně.

Chtělo by to bodovat, čeká vás v závěru ligy zajímavý trojzápas…

Jedeme na Baník, máme doma Liberec a končíme na Slovácku. Který zápas je v lize lehký? Ve hře je devět bodů. Žádné alibi si nedělám. V této fázi sezóny budou ale možná důležitější výkony, chuť, zápal. Pak přijde i bodové ocenění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x