Kampaň Do práce na kole zná vítěze

Kampaň Do práce na kole zná vítěze. Foto: web Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – Květnová kampaň Do práce na kole za oblast Otrokovice, Zlín a okolí, jejímž hlavním organizátorem je Auto*Mat Praha, byla ve čtvrtek 10. června zakončena v Otrokovicích vyhodnocením výsledků a oceněním nejúspěšnějších účastníků. První místo v kategorii Zelené kilometry obhájil Jaroslav Pospíšil z Krajského úřadu Zlínského kraje.

Květnové výzvy, která má pomoci ke snížení emisí z dopravy a podpořit rozvoj infrastruktury pro kola a pěší, se letos zúčastnilo více než 22 tisíc nadšenců z celého Česka. Zlín a Otrokovice patří mezi 10 nejlepších měst v Česku. Každý rok je o akci čím dál větší zájem, za obě města se zaregistrovalo přes 1000 soutěžících, z toho 52 zaměstnanců Krajského úřadu Zlínského kraje.

Losování a předávání cen se ujali hejtman Zlínského kraje Radim Holiš společně s otrokovickou starostkou Hanou Večerkovou ve spolupráci s cyklokoordinátory měst Zlín a Otrokovice Lukášem Fabiánem a Renátou Krystyníkovou.

Jsem ráda, že jsem u slavnostního vyhlášení mohla být a podílet se společně se zlínským hejtmanem na předávání cen. Jsem přesvědčena, a mnozí to i potvrdili, že akce Do práce na kole květnem nekončí, ale většina lidí do ní zapojených jinou dopravu než autem preferuje téměř celoročně. A to je smyslem celé kampaně. Chtěla bych touto cestou poděkovat všem, kteří se aktivně do kampaně zapojili, a pevně věřím, že se přihlásí i v příštím roce. Velký dík patří rovněž organizačnímu týmu z otrokovické i zlínské radnice, a především Janě Vybíralové, koordinátorce kampaně za Zlín, Otrokovice, Uherského Hradiště a okolí,“ uvedla Hana Večerková, starostka města.

Pro účastníky byly připraveny hodnotné ceny od lokálních partnerů a vítězové hlavní kategorie „Pravidelnost“ si odváželi koloběžky KOSTKA, které věnovala města Zlín a Otrokovice.

Sport je to, co mi dělá radost celý život. Organizátorům bych chtěl proto moc poděkovat za podporu cyklodopravy a soutěžícím přeji, aby je to i nadále bavilo a užívali si pohyb v naší krásné přírodě,“ řekl hejtman Radim Holiš a dodal: „Zlínský kraj chystá 25. září, v rámci akce Den kraje, běžecký závod v okolí Baťova mrakodrapu a bývalého areálu Svit. Tímto bych chtěl všechny milovníky sportu pozvat.“

Dále byli vyhodnocováni účastníci v kategorii „Zelené kilometry“. Ta byla určena cyklistům či koloběžkářům, kteří na kole za měsíc květen ujeli nejdelší vzdálenost. Mezi muži obhájil prvenství z loňska Jaroslav Pospíšil z týmu Dvanáctka ze Zlínského kraje. Od 1. do 31. května ujel na kole přes 4200 kilometrů.

V kategorii „Zelené kilometry po svých“ byli vyhodnocováni přeborníci, co si rádi dávají do těla a denně uběhnou nebo ujdou do práce mnoho kilometrů. Ani v letošním roce organizátoři nezapomněli ocenit nejlepšího „Cyklozaměstnavatele“. V příštím roce by se mělo uskutečnit slavnostní vyhlašování výsledků a předávání odměn vítězům kampaně Do práce na kole na zlínském náměstí.

Vítězové:


Pravidelnost – 1. místo – tým MikMik z otrokovické společnosti SENIOR


Cyklozaměstnavatel – 1. místo – oční klinika Gemini


Zelené kilometry – muži – Jaroslav Pospíšil z týmu Dvanáctka ze Zlínského kraje


Zelené kilometry – ženy – Ila z týmu P. L. Ž. Tajmac – ZPS


Zelené kilometry po svých – muži – Libor Miloševský z týmu ULTRA SOB ze společnosti Cardbox Packaging


Zelené kilometry po svých – ženy – Peťa z týmu Los Controllingos ze společnosti Fatra

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x