Koluje vám v žilách modrá krev? Vysokoškoláci zvou na darování krve do Baťovky

Vysokoškoláci zvou na darování krve do Baťovky. Foto: archiv KNTB
ZLÍN - Ve středu 23. února se uskuteční na Hematologicko-transfuzním oddělení KNTB ve Zlíně akce Daruj krev s děkanem Fakulty managementu a ekonomiky zlínské Univerzity Tomáše Bati (FaME UTB). Zúčastnit se jí bude možné od 6 do 9 hodin v prostorách pavilonu 9, kde se „transfuzka“ nachází.

Darování krve s děkanem FaME pořádají studenti této fakulty, kteří zveřejnili výzvu „Koluje vám v žilách modrá krev? Darujte společně s námi naději.“ „Akce je určená jak pro dlouholeté dárce krve, tak pro prvodárce. Přijďte v nesnadné době nejen pro nás všechny, ale i pro naše zdravotníky podpořit dobrou věc,“ vyzývají veřejnost.

Hematologicko-transfuzní oddělení Baťovky si počinu vysokoškoláků z FaME UTB velmi váží. „Únor patří mezi měsíce, kdy obvykle přichází méně dárců krve, tahle akce by tedy mohla tuto statistiku změnit. Věříme ve velkou účast a studentům za jejich aktivitu moc děkujeme,“ prohlásila Jana Pelková, primářka HTO zlínské nemocnice.

Aby mohlo 23. února přijít darovat krev co nejvíce studentů FaME UTB, výjimečně se nemusí na tento den registrovat v rezervačním systému. Pro ostatní účastníky akce nutnost objednání na odkaze https://darci.bnzlin.cz nadále platí.

Hned po úspěšném odběru se budou moci dárci krve občerstvit pestrým snídaňovým menu formou švédských stolů, které Baťovka znovu nabízí od počátku tohoto roku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x