Krušné odpoledne krajských hasičů: tři nehody během 90 minut

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKO – Hned u tří dopravních nehod během hodiny a půl zasahovali včera odpoledne krajští hasiči. K haváriím došlo ve Zlíně, u Uherského Ostrohu a ve Fryštáku.

Před čtvrtou hodinou hasiči z centrální stanice Zlín zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel se zraněním na Jižních Svazích v ulici na Honech II.

Téměř současně s hasiči dorazila i posádka zdravotnické záchranné služby, která si převzala zraněnou řidičku do péče,“ informoval mluvčí krajských hasičů David Martinec.

Druhá dopravní nehoda osobního vozidla, ve kterém cestoval řidič s dítětem, se stala nedaleko Uherského Ostrohu ve čtvrt na pět. Vozidlo se při ní převrátilo na bok. Jako první se k nehodě dostavila na místo jednotka ze stanice Veselí nad Moravou, která pomohla muži i dítěti dostat se ven z vozidla.

I když nejevili známky zranění, byla přivolána posádka zdravotnické záchranné služby a dítě dostalo od hasičů dráčka Záchranáčka,“ pokračoval Martinec.

Na místo se následně dostavili hasiči z centrální stanice v Uherském Hradišti, kteří provedli protipožární opatření a zasypali větší množství uniklých provozních kapalin sorbentem. „Asistovali při převrácení vozidla zpět na kola a jeho naložení na vůz odtahové služby,“ doplnil mluvčí hasičů.

Třetí nehoda se stala po páté hodině odpolední ve Fryštáku. Stejně jako k první nehodě i zde vyjížděli hasiči z centrální stanice ve Zlíně. Jednalo se o nehodu motocyklu a osobního vozidla.

Zraněného motorkáře si převzali do péče záchranáři. Hasiči usměrňovali na místě nehody dopravu, zasypali provozní kapaliny sorbentem a po závěrečném úklidu se vrátili zpět na základnu,“ dodal David Martinec.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x