Kvůli změně času pojedou některé noční spoje MHD dvakrát

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN, OTROKOVICE - Změna letního času na zimní se v neděli 25. října projeví v provozu MHD Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) několika drobnějšími odchylkami u nočních spojů. Řidiči odpracují během noční směny o hodinu více než jindy, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Provoz MHD ve Zlíně a Otrokovicích zajišťuje DSZO nepřetržitě. V noční době má DSZO každý den v provozu dva trolejbusy a jeden autobus. Okamžik posunu hodinové ručičky z 3.00 hodin letního času (SELČ) zpátky na 2.00 hodin zimního času (SEČ) v neděli 25. října se dotkne spojů na linkách 1, 2, 7 a 70. Některé spoje pojedou během této noci dvakrát, některé budou vynechány.

Linka 1

Spoj ve 2:18 z Otrokovic pojede 2× – poprvé podle letního času (SELČ), podruhé podle standardního (SEČ) času.

Linka 2

Bude vynechán spoj ve 2:51 SELČ od Baťovy nemocnice, bude nahrazen následujícím spojem ve 2:11 SEČ (o 20 minut později), který z Náměstí Míru pokračuje jako linka č. 70t.

Linka 7

Spoje ve 2:03 z Kocandy a ve 2:41 od Sportovní haly pojedou 2× – poprvé podle letního času (SELČ), podruhé podle standardního (SEČ).

Linka 70

Bude vynechán spoj ve 2:54 SELČ od Společenského domu a bude nahrazen přidaným spojem (mimo standardní jízdní řád) ve 2:08 SEČ (o 14 minut později), který bude ze zastávky Otrokovice-žel. st. pokračovat ve 2:18 jako pravidelná linka č. 1s (viz výše).

Všechny časové údaje v informačních systémech DSZO (ve vozidlech i na zastávkách) se změní z letního na zimní čas automaticky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x