Léto končí, ale krásně a stylově. D+D to využily dokonale

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Léto astronomické, léto kalendářní, léto babí, léto indiánské. To všechno v těchto hodinách končí. Nutno ale dodat, že si letošní září, tedy čas pozdního léta, dalo skutečně záležet. A radost z toho měl prakticky každý. Až víkend veškeré radovánky se slunečními paprsky a vodní hrátky pod otevřeným nebem s velkou měrou pravděpodobnosti utne...

Ale jak praví klasik, tedy antický básník Horatius: Carpe diem, neboli užívej dne.

Vědomy si toho, udělaly si mezi nemnoha stejně naladěnými na samém sklonku léta krásné odpoledne u otevřené plavecké pětadvacítky ve zlínských zimních lázních dvě „létomilky“, sestry Dita a Denisa Kubalčíkovy.

D+D se vůbec netajily, jak dobře při loučení s létem zvolily.

„Já studuji pražskou Karlovu univerzitu, nastupuji do druhého ročníku Právnické fakulty, ale ještě užívám volna. Vypadá to zase na distanční výuku, tohle je nejlepší možný relax a obrana proti všem zprávám o koronaviru,“ směje se starší, dvacetiletá Dita.

Obě dívky mají tatínka sportovce, věnuje se triatlonu, kam samozřejmě patří i plavání. A jejich tetou je Marcela Kubalčíková, dnes vysokoškolská pedagožka, jinak účastnice Olympiády v Atlantě v roce 1996 a mnohonásobná česká rekordmanka a mistryně.

„No, na tetu tedy nemám, ta je moc dobrá, ale já taky závodně plavu,“ nedá se zahanbit mladší ze sester Denisa, které je sedmnáct a studuje zlínské sportovní gymnázium.

„Víte, v téhle podivné koronavirové době je právě tady nejlépe, těžko si představit, že bychom musely být zase zavřené doma, to by bylo prostě na hlavu,“ vypráví dívka, která po boku své sestry vlastně uzavřela letní plaveckou sezónu.

Podívejte se v naší fotogalerii, jak to oběma slečnám „seklo“.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x