Lyžařský svah ve Zlíně bude v provozu už letos

Ilustrační foto (Foto: Skupina SYNOT)
ZLÍN - Lyžaři si ve Zlíně přijdou na své již v nadcházející zimní sezoně. Skupina SYNOT, která je novým majitelem lyžařského svahu ve Zlíně, jej totiž zprovozní ještě v letošním roce, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí společnosti Magda Pekařová.

Po letech majetkoprávních sporů a chátrání opuštěného areálu tak přichází zásadní změna. S novým majitelem svah již brzy opět ožije.

„Již dříve jsem slíbil, že uděláme maximum pro to, aby se vleky rozjely již v nadcházející zimní sezoně. A co jsem slíbil, to dodržím. Plánujeme sice postupnou modernizaci celého areálu, ale prioritou pro nás nyní je především jeho opětovné zprovoznění. Areál musí znovu sloužit svému účelu, a to co nejrychleji. Není důvod k tomu, aby zájemci o lyžování a snowboarding z řad dětí i dospělých čekali další rok,“ uvedl Ivo Valenta, majitel skupiny SYNOT.

Areál bude disponovat novou technikou pro zasněžování. Pořízena jsou tak nová sněžná děla i chrliče. Nainstalován zde bude zcela nový odbavovací systém, dva nové dětské pásy pro začínající lyžaře a také osvětlení, nově v LED technologii tak, aby zde bylo komfortní také večerní lyžování.

Lyžařům je tak, jako dosud k dispozici sjezdovka o délce cca 300 metrů a vlek – tzv. poma. Nechybí samozřejmě ani malá sjezdovka pro děti. Jak nový majitel areálu avizoval již dříve, areál nebude sloužit jen veřejnosti.

„Chceme, aby byla sjezdovka dostupná všem a zázemí zde našli nejen zájemci z řad veřejnosti, ale především školy od mateřských až po univerzitní či sportovní kluby a oddíly, a to jak místní, které bojují s nedostatkem prostor pro sportovní a volnočasové aktivity, tak z okolních měst – například z Uherskohradišťska, Otrokovic, Napajedel, Kroměřížska, Luhačovicka a podobně,“ přiblížil detaily projektu Ivo Valenta. Dodal, že v plánu je areál postupně otevřít k celoročnímu využití, kdy poslouží jako venkovní sportoviště, místo pro konání sportovních soustředění a soutěží, dětských táborů, společenských akcí, případně festivalů a podobně. „Nyní se ale primárně soustředíme na rozjezd zimní sezony. Lyžaři si to po několika letech strádání zaslouží,“ uzavřel Valenta.

Nový majitel zlínského lyžařského areálu není v oboru žádným nováčkem. Je totiž současně majitelem lyžařského střediska ve Velkých Karlovicích, v lokalitě Kyčerka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x