Malenovický klub seniorů, knihovna i kancelář místní části mění dočasně své sídlo

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Město začalo s rekonstrukci budovy v Mlýnské ulici č. p. 845 v Malenovicích. Kanceláře místní části Malenovice – sídliště a Komise místní části, ale i Obvodní knihovna Malenovice a Klub seniorů Malenovice tak změnily dočasně své sídlo, serveru Zlin.cz to za zlínskou radnici sdělila Irena Orságová.

Kancelář místní části spolu s komisí a obvodní knihovnou se přesunou do budovy Domu s pečovatelskou službou v ulici Masarykova 1242 v Malenovicích. Rozsah úředních i otevíracích hodin zůstává nezměněn. Nové sídlo klubu seniorů je prozatím v řešení.

„Rekonstrukci budovy v ulici Mlýnská 845, kterou si vyžádal její dlouhodobě nevyhovující stav, potrvá do konce měsíce listopadu příštího roku. Věříme, že nové moderní zázemí ocení jak subjekty, které se po rekonstrukci vrátí zpět do budovy, tak i obyvatelé města, kteří jejich služeb využívají,“ sdělil Aleš Dufek, náměstek primátora pro sociální oblast.

Rekonstrukce budovy zahrnuje i vybavení interiéru, realizaci nové přístavby skladu i vytvoření hygienického zázemí knihovny. Budovu čeká zateplení, zhotovení fasády i zbudování otevřené terasy přiléhající k objektu. Nově bude víceúčelový sál nabízet možnost variabilního uspořádání, který umožní dělení prostoru. Stavba je navržena pro užívání osobami s omezenou schopností pohybu a orientace, proto vstup do klubu seniorů bude možný i s pomocí bezbariérové rampy

„Cena za rekonstrukci budovy – stavební část a realizace interiérů – přesáhne částku osm milionů korun bez DPH a bude plně hrazena z rozpočtu statutárního města Zlína,“ dodal Aleš Dufek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x