Místo Otrokovických letních slavností bude Otrokovické hudební léto

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Vládní nařízení znemožnilo uspořádat Otrokovické letní slavnosti v takovém rozsahu, jak jsou obyvatelé a návštěvníci našeho města zvyklí. Aby ale Otrokovice během prázdnin ožily, rozhodli se organizátoři uspořádat čtyřdenní Otrokovické hudební léto, informovala server Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Otrokovické hudební léto se uskuteční ve dnech 23. – 26. července.

„Po dohodě s vedením města jsme se rozhodli, že uspořádáme zredukovanou verzi tradičního festivalu a nazveme jej Otrokovické hudební léto. Čtyřdenní akce pod širým nebem pro celou rodinu nabídne program v parku před hotelem Baťov – Společenský dům, v Kvítkovicích u kostela Sv. Anny a na modelářském letišti Bělov. Uskuteční se promítání známých a oceněných hudebních filmů, vystoupí regionální kapely a hosté, chybět nebude ani program pro děti, country & folk paráda nebo dechová hudba. Bonusem a současně i novinkou je dvoudenní gastrofestival v parku,“ popsal stručně program jednatel Otrokovické Besedy Filip Pastuszek.

Stejně jako na Otrokovických letních slavnostech nebude ani na Otrokovické hudební léto vstup zpoplatněn. „Dokonce ani na gastrofestival se nebude vybírat vstupné, nebudou se kupovat žetony, kupony apod. Zkrátka kdo bude chtít ochutnávat, u jednotlivých stánků si zaplatí konkrétní pokrm,“ upřesnil Pastuszek. V nabídce bude výběr mezinárodních kuchyní. Těšit se můžete například na argentinskou, mexickou, španělskou, italskou a mnohé další. Chybět nebude ani tradiční Moravská kuchyně, především valašská a slovácká. Milovníci čaje jistě ocení mobilní čajovnu.  V sobotu odpoledne se uskuteční moderovaná soutěž v pojídání. „Co se bude v rámci soutěže jíst, zatím není jasné. Jisté je, že švestkové knedlíky to nebudou. Přijďte a sami uvidíte, jestli soutěžní pokrmy budou vaše gusto a třeba se sami zapojíte.  Věřím, že si užijete nejen gastrofestival, ale vyberete si i z pestrého programu,“ pozval veřejnost Filip Pastuszek.

Konkrétní program bude zveřejněn v následujících dnech na webu a facebooku Otrokovické Besedy a města Otrokovice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x