Mladá zlodějka kradla v obchodě cukrovinky. O den později se vrátila na místo činu, to se jí stalo osudným

Ilustrační foto
ZLÍN – Pětadvacetiletá žena odcizila v jedné z velkoplošných prodejen v místní části Prštné ve Zlíně cukrovinky za více než tisíc korun. Krádež by jí s největší pravděpodobností prošla, kdyby se však o den později nevrátila na místo činu...

Ve středu 5. června krátce po čtvrté hodině odpolední přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení o zadržení pachatelky krádeže zboží. Do supermarketu tak vzápětí zamířila nejbližší motorizovaná hlídka.

O čtvrt hodiny později strážníci zjistili, že mají co do činění s pětadvacetiletou ženou ze Zlína, která se krádeže ovšem dopustila už o den dříve, kdy bez zaplacení odnesla deset čokolád v hodnotě 1 349 korun.

Její protiprávní jednání bylo zachyceno vnitřním kamerovým systémem provozovny a záznam byl vyhodnocen až po jejím odchodu,“ informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Když na druhý den zlodějka opět přišla do obchodu, spadla pomyslná klec.

Hlídka se od dotyčné dozvěděla, že motivací ke krádeži byla finanční tíseň, a odcizené zboží tak bylo nejspíše určeno k dalšímu pochybnému prodeji,“ pokračoval Janík.

Při ověřování totožnosti mladé ženy navíc vyšlo najevo, že dotyčná již byla za podobný skutek v minulých třech letech odsouzena nebo potrestána.

Tím se kvalifikovala mezi podezřelé z přečinu krádeže a strážníci ji proto předali k dalšímu šetření kolegům z republikové policie. Nyní čelí trestnímu stíhání,“ dodal Pavel Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x