Mladík ze Zlína naletěl ženě, kterou poznal na internetu. Během půl roku ho okradla o tři čtvrtě milionu, zůstaly mu jen dluhy

Ilustrační foto
ZLÍN – O 733 tisíc korun přišel za necelý půlrok pětadvacetiletý muž ze Zlína, který poslal peníze neznámé ženě, s níž se poznal na sociální síti. Obnos měla žena údajně použít ke splacení dluhů nebo jako pomoc v nouzi při odchodu od jejího přítele. Zárukou měla být muži skutečnost, že žena zdědila velký finanční obnos, z něhož mu po skončení dědického řízení peníze vrátí.

Muž ženě nejprve posílal svoje naspořené prostředky a poté si peníze půjčoval většinou od nebankovních společností. Těm nyní dluží asi 360 tisíc korun.

Peníze podle ženiných pokynů posílal na bankovní účty dvou mužů, protože její účet byl údajně zablokovaný kvůli exekucím,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

První částku poslal v srpnu loňského roku a v posílání různě vysokých částek pokračoval až do začátku února roku letošního, kdy mu došla trpělivost a podal na ženu trestní oznámení.

Kriminalisté případ řeší jako podezření ze spáchání trestného činu podvod, za což pachatelce hrozí v případě jejího vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x