Na Jižních Svazích došlo k vážné dopravní nehodě

Foto: HZS ZK
ZLÍN – Dnes krátce po poledni došlo na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně k vážné dopravní nehodě, při které havaroval 19letý řidič osobního vozidla. Muž utrpěl zlomeniny obou horních končetin, zranění ho naštěstí neohrožují na životě.

Krátce před jednou hodinou odpolední havaroval devatenáctiletý řidič osobního vozidla značky Ford Focus na ulici Okružní ve Zlíně. Muž, jedoucí vysokou rychlostí ve směru od Kocandy do centra města, sjel se svým autem mimo silnici do prostoru parkoviště, kde poškodil několik vozidel. Naštěstí se v daný okamžik na parkovišti nikdo další nenacházel.

Při nehodě došlo téměř k rozpůlení vozidla, které se přetočilo na střechu a řidič v něm zůstal zaklíněn hlavou dolů v bezpečnostních pásech. Městští strážníci i státní policisté se muže snažili z vozu vyprostit, ale marně. Hasiči k vytažení muže použili hydraulické vyprošťovací zařízení a muže vytáhli z vraku vozidla ven. Poté jej předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby.

Muž podle všeho utrpěl zlomeniny obou horních končetin, zranění ho však neohrožují na životě.

Hasiči na místě nehody provedli protipožární opatření. Dále stabilizovali vozidlo proti pohybu pomocí klínů a stabilizační tyče. U vozidla došlo k úniku provozních kapalin, které zasypali sorbentem a zamezili dalšímu úniku.

Šetření příčin dopravní nehody, při níž došlo k úplnému zničení osobního automobilu řidiče a poškození několika dalších, provádí dopravní služba republikové policie.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x