Na Jižních Svazích ve Zlíně bude parkoviště se 70 místy

Vizualizace budoucího parkoviště (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN – Zlín vybuduje na sídlišti Jižní Svahy v prostoru bývalého staveniště torzo dočasné parkoviště se 70 místy. Odhadované náklady jsou sedm milionů korun, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Město se ke kroku uchýlilo kvůli nedostatku parkovacích míst na sídlišti. Stavbu mají na starost Technické služby Zlín, které by mohly práce dokončit ještě letos. „Kromě parkovací plochy na místě bývalého torza plánujeme další projekty, jako jsou například drobná parkovací místa, parkovací plochy nebo domy, které pomůžou dalším lokalitám sídliště, čímž opět navýšíme kapacitu parkování,“ sdělil Michal Čížek, radní pro oblast dopravy.

Stavba začala o letních prázdninách. „Jelikož dočasné parkoviště vzniká v místě a na základech po bývalém zbouraném torzu, na začátku musely proběhnout přípravné práce,“ poznamenal Melzer.

Nájezd na parkoviště vznikne z ulice Okružní. „Pro umožnění bezpečného přecházení chodců přes tuto silnici se buduje nový přechod pro chodce včetně ochranného dopravního ostrůvku a jeho přisvětlení. V návaznosti na přechod pro chodce se doplňují dva úseky přístupových chodníků, které vedou ze sídliště na ulici Okružní na dočasné parkoviště,“ řekl Melzer.

Součástí stavby bude i výsadba zeleně a osvětlení. Celková kapacita parkoviště bude přibližně 70 vozidel. „Na místě budou moci parkovat nejen osobní vozidla, ale mimo jiné i dodávky, pro které zde bude zbudováno zhruba 20 stání,“dodal Melzer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x