Na Trávníkách se otevře nový pumptrack

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE – Téměř na rok přesně se sportovní nadšenci dočkají otevření druhé části Freetime zóny Otrokovice-Trávníky. Chybět nebudou ani vzrušující závody, které 7. srpna na pumptrackové dráze přivítají první jezdce.

V roce 2020 začalo město budovat volnočasový areál poblíž dětského dopravního hřiště. Jako první se realizace dočkal projekt skateparku, který byl slavnostně otevřen minulý rok v srpnu. Moderní betonové hřiště, které se pyšní svou dominantou – velkým bazénem, se řadí mezi špičky v celé republice.

Nyní se ke skateparku přidala také druhá část freetime zóny – pumptracková dráha. Její délka bude dosahovat úctyhodných 283 metrů a město na ni ze svého rozpočtu vyčlenilo 4,3 milionu korun.

Ukazuje se, že stávající skatepark si za rok svého provozu našel své příznivce a jsem ráda, že můžeme přidat další střípek do sportovních aktivit v našem městě. Věřím, že i pumptrack bude hojně využívaný především dětmi a mladou generací, ale přístup budou mít samozřejmě sportovci všech věkových kategorií, kteří těmto disciplínám fandí a holdují. Celý areál by měl být v příštím roce doplněn ještě o parkourové hřiště a slackline zónu,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Novou pumptrackovou dráhu čeká příští neděli 7. srpna velké otevření. V dopoledních hodinách na ni vyjedou první sportovci, kteří se utkají v několika soutěžních kategoriích. Závody budou probíhat jak na nově otevřené dráze, tak ve vedlejším skateparku. Od 9:00 hodin se tak příchozí mohou těšit na adrenalinovou podívanou, ke které patří také dobré jídlo a pití. Rodiče s dětmi se navíc mohou těšit na doprovodný program, který bude probíhat od 10:00 do 15:00 hodin. Zábava potom potrvá až do večerních hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x